annonce

3 overvejelser, du bør gøre dig i forbindelse med valg af nyt spisebord

Er du på udkig efter et nyt spisebord? I så fald er du endt det rette sted.

At vælge et spisebord er ikke nødvendigvis en nem beslutning, da valget afhænger af en lang række forskellige faktorer såsom: Hvor mange skal der være plads til? Skal det være nemt at rengøre og vedligeholde? Skal spisebordet stå frit eller op ad væggen?

Spisebordet er typisk familiens samlingspunkt, og i mange hjem fungerer det som midtpunktet. Det er nemlig både der familien spiser, spiller spil, læser, studerer og meget andet. Spisebordet har ikke nødvendigvis kun ét formål længere, og derfor kan der også være mange overvejelser og tanker bag valg af spisebord. Læs med her og få 3 gode råd til, hvilke tanker du skal gøre dig i forbindelse med valg af spisebord.

1. Design

Du finder spiseborde i et væld af forskellige design, der spænder fra de helt rustikke og tunge til de mere enkle og moderne og ikke mindst til de praktiske. Mulighederne er mange, og du bør naturligvis vælge et spisebord, der matcher behovene og stilen i din bolig. Du kan til gengæld også vælge at lade dit spisebord være et statement i rummet, som man bemærker, men du kan også sagtens give det en mere afdæmpet rolle i indretningen. Hvis du har et mindre rum, kan du med fordel vælge et mindre spisebord med mulighed for tillægsplader, således du kan lave det større, når der er flere gæster. Runde borde passer umiddelbart både i større og mindre rum og deres runde kanter og bløde form skaber en særlig dynamik, der også inviterer folk til at sidde tættere på hinanden.

2. Multifunktionelt

Den anden overvejelse du skal gøre dig omhandler, hvorvidt dit spisebord skal have flere funktioner. Som nævnt indledningsvist er spisebordet ikke nødvendigvis kun et samlingspunkt, når der skal spises. Tværtimod. I dag er spisebordet også der, hvor børnene tegner, ungerne laver lektier eller studerer, eller hvor forældrene læser aviser og arbejder. Hvis dit kommende spisebord skal være multifunktionelt, kan det både have betydning for størrelsen, formen og materialet, hvilket vi gennemgår i næste punkt.

3. Materialer

Sidste punkt omhandler materialevalg. Det hænger i høj grad sammen med den funktion, som dit spisebord skal have. Søger du eksempelvis et spisebord, hvor der kan tegnes, males og klippe-klistres, bør du vælge et spisebord i et slidstærkt materiale, som er nemt at vedligeholde og rengøre. Det kan eksempelvis være et spisebord i massivt træ, som du kan slibe ned og give olie, når overfladen trænger til nyt liv. Andre muligheder er spiseborde med laminatbordplader, spiseborde med glasplader eller et spisebord med en bordplade udarbejdet i melamin. Det er alle materialer, som er nemme at rengøre med en fugtig klud, alt efter behov.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst