annonce

3 ting du kan bruge en gaffeltruck til

For de fleste lager- og logistikvirksomheder er en gaffeltruck en uundværlig del af den daglige arbejdsgang

Ligesom lifte er gaffeltrucks et motorredskab med forskellige, praktiske anvendelsesmuligheder, og som både privatperson og erhvervsdrivende er leasing af gaffeltruck på diesel blevet en populær måde at få gavn af truckens egenskaber for den periode, man har behov for det i.

En kraftfuld løftekapacitet

Typisk anvendes gaffeltrucks til at løfte tunge ladninger rundt på diverse lagre og i varehuse. Truckens gafler gør det især let at løfte paller, da disse er designet til at passe direkte under pallens konstruktion.

Hvor stor en belastning, en gaffeltruck kan klare, afhænger imidlertid af den model, man vælger at lease. Og det er særligt vigtigt, at man aldrig forsøger at løfte mere, end trucken er godkendt til, da dette kan have konsekvenser for sikkerheden.

Når man betjener maskiner, må man aldrig gå på kompromis med de sikkerhedsforanstaltninger, der er dikteret fra både producenten og Arbejdstilsynets side. Reglerne er til for en grund, og det er vigtigt, at alle løft foregår så effektivt, stabilt og sikkert som muligt.

Når der skal stables

En gaffeltruck er naturligvis også et effektivt motorredskab til at stable paller og andre tunge ladninger på lageret. Hvor højt, man kan stable, afhænger dog af modellens maksimale løftehøjde, og det er derfor væsentligt, at man på forhånd har klarlagt, hvor mange meter man har behov for at kunne stable i højden.

Der findes imidlertid også andre typer af maskiner, som egner sig til at stable forskellige varetyper og læs. Hos nordjyske Conmas udbydes en lang række forskelligt og professionelt materiel til salg og leasing , så du og din virksomhed har mulighed for at udvide maskinparken eller lease en bestemt maskintype til det næste projekt.

Transport af gods

Ofte forbinder man gaffeltrucks med lager- og logistikvirksomheder, men det er ikke kun her, de gør sig godt til. Mange lastbiler er eksempelvist også udstyret med en gaffeltruck, så eksportopgaver, fragt og distribution af gods kan udføres på effektiv vis.

Langt hen ad vejen handler det om, at skåne medarbejderne mest muligt. Skulle varer og materialer flyttes med håndkraft, ville det hurtigt tære på kræfterne, ligesom de tidsmæssige - og dermed de økonomiske - ressourcer ville blive brugt uhensigtsmæssigt.

Det er således også et spørgsmål om optimering og effektivisering af arbejdsgangen, og så længe man overholder de gældende regler på området generelt og for den respektive model, kan man hurtigt og sikkert nå i mål med de opgaver eller det projekt, man har foran sig.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.