annonce

3 tips til at gøre hjemmet beboeligt

Boligen er ens hellige sted.

Hjemmet er stedet, hvor man lader op, slapper af og hygger sig. Derfor er det vigtigt, at boligen afspejler et ønsket miljø, hvor man føler sig tilpas. Det er vigtigt, at boligen ikke stresser én mere end arbejdet, og derfor er der mange ting, der skal vedligeholdes. Hvis man konstant udsætter renoveringen og vedligeholdelse såvel som oprydning og rengøring, kan det påvirke ens humør og stressniveau utroligt meget.

Så hvis huset eksempelvis har trængt til renovering af facaden de sidste 3 år, er det måske en meget god idé at få sig taget sammen, og få det ud af verdenen – vel og mærket, hvis pengene rækker til det. Det kan også være, at du bare er lidt sløj til at skabe det korrekte inde miljø i form af oprydning, indretning og maling. I hvert fald så gives der nedenstående 3 gode tips til at holde liv i boligen og ro i sindet.

Hold opholdsrummet ryddet og rent

Det er vigtigt, at ens leveplads ikke roder. Det giver rod i hovedet, og man slapper ikke af på samme måde i sådanne omgivelser. De fleste kan nikke genkendende til, at man slapper mere af i rene omgivelser, hvor forglemte opgaver ikke ligger og nærer i baggrunden. Så hvor end opholdsrummet befinder sig i dit hjem – hvad end det er køkkenet eller stuen I befinder jer mest i, så er det vigtigt, at rummet holdes ryddeligt til en vis standard, som du personligt er tilfreds med. Samtidig er det også vigtigt, at husets hjerte er et sted, man har lyst til at invitere gæster ind i, og dermed også er stolt af at vise frem. Det er virkelig ikke en rar følelse at have gæster på besøg, hvis man ikke er komfortabel i sine egne rammer.

Mal væggene lyse

Væggene er essentielle i rummet. Farven er så sandelig ikke ligegyldig, og jo lysere farven er, desto større virker rummet. Så hvis rummet ikke er for stort, kan man med fordel male væggene lyse og eventuelt skabe lidt kontrast med lidt mørkere møbler.

Ved at holde væggene hvide, øger du også lyset i rummet om vinteren, og lys og humør går hånd i hånd, hvorved ’vinterdepression’ også kommer af. Det er altså ikke bare humbug med farverne, de har en reel betydning.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden


;