annonce

3 tips til finansielle nytårsforsæt

Nytåret står for døren, og det er igen tid til at overveje, om ikke du skal have et eller flere nytårsforsæt til det kommende år.

Typisk går nytårsforsæt ud på at gøre noget, der er godt for dig og din krop – det kunne være at spise sundere, dyrke motion eller stoppe med at ryge. Men hvorfor ikke prøve noget nyt, og i stedet finde på et nytårsforsæt, der gør noget godt for din økonomi?

I denne artikel får du tre tips til finansielle nytårsforsæt, der vil gavne din økonomi – hvis du altså kan holde dem!

Spar op

Det første tip til et nytårsforsæt lyder simpelt – det er nemlig at spare op. Men selv om det lyder simpelt, er det desværre langtfra alle, der har en opsparing. Og uden en opsparing vil uforudsete omkostninger som f.eks. en ny vaskemaskine eller en reparation på bilen fylde mere i din økonomi, da du nu skal låne til disse, og dermed betale renter for at låne. Det slipper du for, hvis du har en økonomisk buffer i form af en opsparing.

Nu tænker du måske, at det virker uoverskueligt at skulle spare mange tusinde kroner op, men du kan altid justere din opsparing, så den passer til din økonomi. Selv 100 kr. i opsparing om måneden er bedre end ingen opsparing, så der er ingen undskyldning for ikke at komme i gang i det nye år.

Begynd at investere

Ejer du aktier, CFD , obligationer, futures, ejendomme eller andre investeringsaktiver? Hvis svaret er nej, bør du kraftigt overveje, om ikke det kommende år skal være året, hvor du begynder at investere. Når du investerer, hjælper du din opsparing til at vokse sig endnu større, og du behøver sågar ikke at have masser af viden omkring emnet for at komme i gang. Der findes masser af forskellige fonde og ETF’er, som du kan investere i, og som blot følger markedet. Gør du f.eks. det på aktiemarkedet, kan du forvente et gennemsnitligt afkast på 7% om året. Grundet sneboldeffekten fra rentes rente kan det dermed blive til rigtig mange penge over tid!

Gennemgå dine udgifter

Tredje og sidste tip til et finansielt nytårsforsæt er, at du gør det til en vane at gennemgå dine udgifter med jævne mellemrum. Det kan være hver uge, eller blot en gang om året. Det vigtigste er, at du begynder at holde øje med, hvad du bruger dine penge på – på den måde har du nemlig et langt bedre overblik over, hvor du kan spare penge. Og de penge, du sparer, kan du jo så passende spare op eller investere for!

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.