annonce

5 trin til import af bil

Har du fundet din drømmebil i udlandet, er der en række forhold, du skal have styr på, inden du importerer bilen til Danmark.

Du skal blandt andet forholde dig til, at bilen toldsynes, og der skal betales registreringsafgift, så bilen kan blive registreret i Dansk Motorregister og få danske nummerplader på. Beregn registreringsafgift på forhånd, så du ikke ender med en uforudset udgift, er noget der særligt anbefales.

I denne artikel kan du læse mere om, hvordan du importerer en udenlandsk bil til Danmark.

1. Find bilen og sæt dig ind i reglerne

Alle køretøjer, det vil sige biler, motorcykler, autocampere, busser og lignende, skal som udgangspunkt registreres i det danske motorregister. Det er et krav for at få danske plader på bilen, så den kan køre på de danske veje. Den afgift, du skal betale for indregistreringen, hedder ganske enkelt registreringsafgift.

Når du indfører en bil til Danmark, skal der betales registreringsafgift, uanset om bilen er brugt eller ny – og ligegyldigt, om bilen er indført fra et EU-land eller andre lande uden for EU.

2. Bilen skal toldsynes

Alle importerede køretøjer skal til et udvidet registreringssyn, eller toldsyn, hos en synsvirksomhed. Her skal køretøjets oprindelige registreringsattest medbringes.

Alle køretøjer registreres i Dansk Motorregister ved importen, og for brugte biler sker det oftest i forbindelse med det udvidede registreringssyn, som lovpligtigt skal gennemføres på den importerede bil.

3. Beregn registreringsafgift og værdifastsæt bilen

Man siger, at registreringsafgiften af importerede biler som udgangspunkt er cirka 55-60 % af den danske markedspris for et køretøj magen til.

Inden registreringsafgiften betales, skal du bede om værdifastsættelse. Det kan enten ske hos SKAT eller hos en privat operatør, som har selvanmelderstatus.

Det er altid en god idé at være på forkant med registreringsafgiften, derfor beregn registreringsafgift forud for værdifastsættlelse og betaling. Det anbefales at få en forhåndsvurdering af registreringsafgiften. Det kan du enten få via SKAT, som dog har meget lang ekspeditionstid. Hvis du ønsker en bindende forhåndsvurdering, hvilket anbefales for at undgå ekstraregninger, kan det tage helt op til 3 måneder.

Du kan også vælge at få en privat selvanmelder til at beregn registreringsafgiften på bilen. En sådan virksomhed kunne eksempelvis være Afgiftsportal, hvis formål er at gøre import af bil gennemskueligt og nemt for den almene dansker. Deres forhåndsvurderinger er altid bindende, og de står derfor fuldt ud inde for den beregnede registreringsafgift, som du derfor ikke kan gøres ansvarlig for efterfølgende.

Afgiftsportal kan for et fast salær på cirka 3.000 kr. forhåndsvurdere og værdifastsætte bilen hos SKAT inden for 24 timer, hvilket sparer dig for en masse unødig administrativ tid, som kan bruges mere effektivt, og de kan dermed få dig hurtigere ud at køre i din nyerhvervede bil.

4. Betal registreringsafgift

Registreringsafgift betales via netbank, bank eller i en af SKATs motorekspeditioner.

5. Registrer i Dansk Motorregister og kør afsted på danske nummerplader

Når bilen er toldsynet og registreringsafgiften betalt, kan du få danske nummerplader hos en nummerpladeoperatør eller i en af motorekspeditionerne. Så snart de danske nummerplader er sat på, kan du køre afsted i din nye bil på de danske veje.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.