annonce

A-kasser er populære blandt danskerne

Alle og enhver kan komme ud for at miste deres arbejde på et tidspunkt. At miste sit arbejde kan både være en situation, der er mere eller mindre forventet, og det kan være tilfældet, at opsigelsen kommer som et lyn fra en skyfri himmel.

Uanset hvordan du oplever at miste dit arbejde, og hvad grunden er, er det for de allerfleste nødvendigt at finde et alternativ til, hvordan der fremover kommer penge på kontoen, indtil et nyt arbejdet er fundet.

Der findes naturligvis forskellige måder hvorpå, at du kan klare dig økonomisk i tilfældet af arbejdsløshed. Nogle vælger at starte egen opsparing, mens de er i job, for så at kunne benytte sig af denne opsparing i de måneder, hvor de ikke får en fast løn. Det kan dog være svært at vide på forhånd, hvor stor denne opsparing skal være, for at der er penge nok. Det er nemlig sjældent til at sige, hvornår der dukker et nyt job op. Af den grund vælger mange at melde sig ind i en a-kasse. A-kassen kan hjælpe økonomisk, hvis du mister dit arbejde, ligesom a-kassen også kan være behjælpelig, når du skal ud og søge et nyt job.

A-kassen sikrer dig en månedlig udbetaling

Først og fremmest kan du som medlem af en a-kasse forvente at få et bestemt pengebeløb udbetalt af a-kassen hver måned. Disse penge kaldes dagpenge, og dem kan du bruge til at dække dine månedlige udgifter, nu hvor du ikke modtager den løn, som du plejer. Din udbetaling fra a-kassen er bagudbetalt, ligesom din løn sandsynligvis også er. Du undgår derfor at stå uden indkomst én eller flere måneder, hvis du er medlem af en a-kasse.

Vær her opmærksom på, at det hos de fleste a-kasser kræves, at du er medlem i en vis periode, inden du kan gøre brug af muligheden for dagpenge. Meld dig derfor ind i god tid, så du kan vide dig sikker på, at du er godt dækket, hvis du en dag mister dit arbejde. Mange vælger at melde sig ind i en a-kasse, allerede imens de er studerende. De fleste a-kasser tilbyder nemlig et gratis medlemskab til studerende, og hvis du melder dig ind, mens du er under uddannelse, kan du hos mange a-kasser modtage dagpenge, lige når du er færdiguddannet, hvis du står uden job.

Find den a-kasse, der bedst kan hjælpe dig

Der findes både a-kasser, som henvender sig særligt til bestemte fagområder eller brancher, og a-kasser, hvor alle kan melde sig ind. Det er helt op til dig, hvilken type a-kasse du foretrækker. Fordelen ved at vælge en a-kasse indenfor det område, hvor du er uddannet, kan være, at medarbejderne her typisk har et større kendskab til din branche, end tilfældet er hos andre a-kasser. Det kan altså være nemmere for dig at få hjælp af a-kassen til at finde et nyt arbejde, hvis du er medlem et sted, hvor de ved, hvilke stillinger der findes, og hvilket arbejdsområde der vil passe til dig.

For at finde frem til den rette a-kasse for dig kan du med fordel besøge Tjekakasse.dk, hvor du bliver præsenteret for et stort udvalg af danske a-kasser. Her kan du sammenligne priser og services hos de forskellige a-kasser og på den måde blive klogere på, hvor du bør melde dig ind.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.