annonce

Advodan: din advokat til fordeling af dødsbo

Har du netop mistet en af dine kære, og mangler du hjælp til at få styr på dødsboet?

Er der ikke enighed mellem de efterladte, kan det være en god idé med en advokat til dødsbo . Hos Advodan hjælper de dig, så der bliver helt styr på alt det praktiske.

I trygge hænder efter tabet af din kære

Det kan være hårdt at miste en, man har kær, og det gør ikke processen nemmere, når der efterfølgende er et dødsbo, som skal fordeles mellem de efterladte. Har den afdøde på forhånd lavet testamente og besluttet, hvem der skal arve hvad, er der tale om et privat dødsboskifte. Dette er den mest overskuelige måde at få styr på den efterladtes ejendele. I skal blot udvælge en, der står for kontakten mellem jer, skifteretten og andre instanser, så det praktiske kan komme på plads hurtigst muligt.

Er din ægtefælle gået bort? I en situation som denne kan det være hårdt at stå alene med hus og den efterladtes formue, hvorfor det ofte er dig, der kan overtage boet, så du har mulighed for at blive boende i jeres hjem. I dette tilfælde er der tale om et udskiftet bo, og hos Advodan hjælper de dig på vej, så du kan føle dig tryg i den praktiske proces, der er efter et dødsfald.

Hvad definerer et privat dødsboskifte?

Men, hvad definerer et privat dødsboskifte, tænker du måske? Et dødsboskifte er den proces, der finder sted når selve boet skal behandles. Det indebærer opgørelse og afvikling af dødsboet. Modsat et offentligt skifte er det ved et privat skifte de pårørende og arvingerne, der selv står for behandlingen.

Et privat dødsboskifte kræver, at følgende er opfyldt:

•En eller flere arvinger er myndig og solvent.

•En af arvingerne er blevet udpeget til at modtage henvendelser vedrørende dødsboet.

•Gælden i dødsboet må ikke overstige formuen.

•Den afdøde har ikke skrevet i testamentet, at et privat skifte ikke af boet må finde sted.

En bobestyrer gør det nemt

Desværre er det ikke altid, det er forudbestemt, hvem der arver hvad, og nogle gange opstår der uenigheder mellem de efterladte af forskellige årsager. Står du i en sådan situation, bør du overveje, om I skal inddrage en bobestyrer, som hjælper med at fordele dødsboet på rimelig vis. Har du og de andre efterladte brug for hjælp og rådgivning til et dødsbo, er en advokat fra Advodan et fornuftigt og trygt valg.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden