annonce

Advokat til boligkøb - det kan du forvente

Er du på udkig efter din nye bolig, eller er du grøn på boligmarkedet?

Så kan det være en god idé at du slår dig sammen med en advokat til boligkøb , så du er sikker på at du har styr på de juridiske aspekter, når du køber din næste bolig. Du kan her læse mere om hvad du kan forvente når du får hjælp af en boligadvokat, og hvad en boligadvokat typisk kan hjælpe med i et boligkøb.

Hvad er en boligadvokat?

En boligadvokat vil kunne hjælpe dig med alle aspekter i dit boligkøb. Først og fremmest er det vigtigt at købsaftalen gennemgås grundigt for fejl og fanger, og så eventuelle juridiske spørgsmål bliver besvaret. Boligadvokaten vil kigge alle vigtige dokumenter igennem og sørge for, at du og sælger er på samme side, og så du er sikker på, at der ikke gemme sig nogle grimme overraskelser. En boligadvokat sørger derfor for at rådgive dig igennem hele bolighandlen, indtil I til sidst i fællesskab kan godkende bolighandlen.

Boligadvokat og byggesagkyndig - hvad er forskellen?

Selvom både en advokat til boligkøb og en byggesagkyndig kan rådgive dig igennem et boligkøb, er der forskel på de to rådgivere og deres funktioner.

Boligadvokaten

Som nævnt ovenfor kan boligadvokaten hjælpe dig med juridiske spørgsmål og sørge for, at alle juridiske aspekter af handlen foregår på lovlig vis, og at hverken du eller sælger bliver snydt. Denne form for rådgivning er derfor juridisk baseret, og der bliver taget hånd om papirarbejdet.

Den byggesagkyndige

En byggesagkyndig kan ved et boligkøb give dig uvildig rådgivning ud fra en tilstandsrapport, som den byggesagkyndige udfører på den bolig som du gerne vil købe. Denne form for rådgivning er derfor praktisk anlagt, da en byggesagkyndig blandt andet vil kunne fortælle dig, hvornår taget igen skal skiftes, eller hvor lang levetid bygningens vinduer har. Du kan derfor ikke forvente at en byggesagkyndig kan udfylde boligadvokatens funktion, eller omvendt.

Boligkøbets faser

Et boligkøb har typisk forskellige faser, og i alle faser kan du risikere at opleve problemer. Typisk starter du med beslutningen om at købe et hus, du aftaler et muligt lånebeløb hos banken, du finder din nye drømmebolig, og du beslutter dig for at byde på et hus indenfor dit budget, og som passer til dine ønsker. Her nævnes processen af boligsøgning i grove træk, men uanset hvad, vil du typisk få brug for juridisk rådgivning fra boligadvokaten så snart du står med købsaftalen i hånden. Du vil få står på dine vilkår og prisen for huset, og når købsaftalen er underskrevet, hjælper advokaten dig med en juridisk sagsbehandling. Inden processen afsluttes, vil advokaten foretage tinglysning og refusionsopgørelse, hvor du til sidst vil overtage boligens nøgler, og dermed være en ny bolig, og en forhåbentligt behagelig købsoplevelse, rigere.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.