annonce

Aktiv ferie i Frederikshavn? Se hvad byen kan tilbyde

Når det gælder aktiv ferie, er der ikke noget, der hedder begrænsninger. Det sender tankerne afsted på tur, før du selv kommer det - og i denne artikel får du et overblik over, hvad Frederikshavn kan gøre for din aktive ferie.

Her er vores 3 bedste bud på, hvad du kan bruge din energi på i ferien.

Spænd hjelmen og oplev Pikkerbakken på mountainbike

Så kan du godt støve din mountainbike af, for der er masser af fede MTB ruter i Frederikshavn til den engagerede cyklist. Én af ruterne svinger op forbi smukke Pikkerbakken, og giver den altså en højdemeter på 72 meter - en sjov rute med masser af udfordringer.

Efter at have knoklet op ad Pikkerbakken skal du unde dig selv en velfortjent pause, hvor du kan nyde den fantastiske udsigt og få fyldt depoterne op igen.

En rute på 2,4 km

Ruten starter bagved Restaurant Møllehuset , som ligger på Skovalleen nr. 45, og sætter benene direkte i arbejde, med en seriøs opkørsel.

Frederikshavn har de seneste år brugt mange ressourcer på at udvikle MTB-ruterne, og derfor finder du her nogle af landets bedste, som vil få enhver MTB-entusiast til at klappe i sine handsker.

I og med at der er gode højdemeter på de frederikshavnske MTB-ruter, betyder det også gode nedkørsler. Så er du til adrenalin og action på MTB-turen, så er Frederikshavn det rette sted. Du kan finde en lang række spor i og omkring Frederikshavn her .

Flygt fra Amazonas jungle eller dukkeførerens værksted

Nu gælder det om at have is i maven, begge ben på jorden og en bred ryg - i Frederikshavn finder du nemlig Escape Denmark , som er vært for diverse Escape Rooms og Virtual Reality. Her sættes familiebånd og venskaber på prøve når samarbejdet skal gå op i en højere enhed

Escape Denmark har to forskellige Escape Rooms, med forskellige temaer og scare-factor grader. Du kan vælge at flygte fra Jivaro-indianerne fra Amazonas eller fra dukkeførerens værksted - sidstnævnte er klart mere uhyggeligt anlagt, hvilket er værd at have med i overvejelserne, når der skal vælges rum.

Afsæt et par timer til at besøge Escape Denmark i Kirkegade 2. og få en oplevelse du sent vil glemme. Escape Denmark kan bryste sig af at være en af de bedst rated oplevelser i Nordjylland på Tripadvisor , og det er ikke uden grund. Det er en oplevelse du ikke må være foruden.

Læs mere eller book din oplevelse her .

Bunke(r)vis af historiske indtryk

Frederikshavn er også hjemsted for Nordjyllands Kystmuseum , som giver dig en omfattende lektion i 2. Verdenskrig, gennem sine bunkere Bangsbo Fort .

Aktiviteter ved Bangsbo Fort

Hele sommeren er der et hav af aktiviteter du kan deltage i. Blandt andet en børnerundvisning som giver svar på - Hvad er en bunker? Rundvisningen er i børnehøjde med emner, der er lidt mere spændende end det, som guiden normalt fortæller de voksne. Der skal ses på kanoner, og høres om hvordan de engang fungerede. Derudover kommer du ned i en bunker for at se, hvor soldaterne engang boede.

Find datoer for rundvisning og andre aktiviteter her .

Udsigt over Frederikshavn og Kattegat

Bangsbo Fort giver dig en fuldstændig storslået udsigt over den nordjyske horisont, med sine 82 højdemeter, alt imens du får muligheden for at udvide din egen horisont. Der er altså lagt i kakkelovnen til en historisk og lærerig dag, som giver stof til eftertanke.

Frederikshavn har sat blus på aktiviteterne, så du kan trygt skrue op for forventningerne og udleve fantasien for fulde drøn i sommeren 2020.

Aktiviteter ved Krudttårnet

Krudttårnet er Frederikshavns vartegn, og det er ikke uden grund. Det næsten 300 gamle tårn har en fantastisk historie, som du vil kunne opleve ved en tur op i tårnet. Prisen er kun 25,- kr. og børn kommer ind gratis.

Hele sommeren er der et væld af aktiviteter i og omkring Krudttårnet. Det er gratis at komme ind på pladsen, og her vil der alle hverdage kl. 11-15 og kl. 19-21 være skattejagt for børnene.

Derudover vil der hver aften mellem den 17. juli og 26. juli være Open Air koncert ved Krudttårnet. Her vil du på storskærm kunne opleve Jimmy Jørgensen og Caspar Phillipson samt Live Johansson og Merje Kagu mf.

Sidst, men ikke mindst, må du ikke gå glip af kanonsalutering hver aften ved Krudttårnet. Her mødes folk for sammen at skyde solen ned. Snyd ikke dig selv for en hyggelig oplevelse.

Læs mere om de mange aktiviteter lige her .

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.