annonce

Alt for mange unge låner til forbrug

I dag er det lettere end nogensinde at låne penge til det, som man gerne vil have.

Mange unge mennesker vælger ofte at købe ting som iPhones, iPads og computer via lån eller på afbetaling. Fristen til at købe ting på afbetaling ligger især hos unge mennesker som eksempelvis studerende, da de som regel ikke har ret mange penge. Forbrugslån i form af kviklån og SMS-lån, bliver også hyppigt brugt af danskerne.

Men hvad er egentlig fordelene og ulemperne ved de forskellige lån?

Fordelene og ulemperne ved afbetaling

Så hvad er fordelene og ulemperne egentlig ved afbetaling (eller ’leasing’ som det også er kaldt)? Mange, især unge, vælger at lease IT-udstyr, såsom iPhones, iPads og computer. En af grundene til at leasing med IT er blevet så stort er, at vi lever i en verden, hvor teknologien udvikler sig hele tiden. Og vi vil gerne følge med på moden, derfor må vi også gå ud over vores økonomiske grænser for at være med.

Det er desuden heller ikke synligt for andre mennesker, at man har brugt leasing. Det eneste de ser er, at vi har en ny MacBook. Andre menneskers tankegang spiller altså også ind her. Fordelen ved at vælge afbetaling er, at du ikke behøver at betale det hele på én gang, og dermed går din konto ikke i minus med det samme. Da dit forbrug giver et mere blødt og langt slag. Ulempen ved at vælge afbetaling er, at du bliver bundet til at betale et månedligt beløb frem for at klare det hele på én gang. En anden ulempe er også, at der i en afbetalings aftale, kan forekomme renter. Det kan både være høje og lave renter. Et godt råd, hvis du skal benytte dig af afbetaling, er at bruge god tid på at finde den bedste aftale.

Forbrugslån i dag

Ligesom afbetaling, vælger mange danske unge at optage forbrugslån. Især kviklånet har hittet hos de unge. Et kviklån er et lån, som du kan tage omgående uden at stille nogen form for sikkerhed. Det betyder, at du ikke behøver at bevise over for banken, at du har penge nok til at betale dem tilbage i de givne renter.

Et kviklån kan du typisk tage på 2 til 15 minutter, og aldersgrænsen ligger som regel på 18 – 23 år. Der er selvfølgelig også fordele og ulemper ved forbrugslån. Ulempen er, at låneren ikke skal stille sikkerhed, og at lånet dermed går ud over lånerens økonomi, og at det derfor bliver svært for låneren at betale lånet tilbage. De høje renter er også en ulempe. Fordelen er, hvis du står i en situation, hvor du har brug for penge her og nu. Hvis du eksempelvis står sidst på måneden, og din bil er brudt sammen. Kviklån er god til nødsituationer.

Hvis du går og overvejer, hvilket slags lån du skal optage, så kan du finde information på sider som Laanpenge-nu.dk og overveje dine fremtidige finanser.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden