annonce

Andelen af singler i Danmark er højere end nogensinde

De seneste tal fra Danmarks Statistik viser, at andelen af singler i Danmark er højere end nogensinde tidligere. Dette grunder blandt andet i, at antallet af skilsmisser også har været stigende over de senere år.

Hvis du i dag vælger at blive gift, er der 50% chance for, at du og din partner bliver skilt på et tidspunkt i løbet af livet. Det betyder altså, at hver andet ægtepar ender med at gå fra hinanden. Dette er en skræmmende statistik for personer i et fast parforhold, men man skal huske på, at der også er 50%, som bliver sammen.

Singletilværelsen er ikke et mål i sig selv

Selvom der aldrig tidligere har været så mange singler i Danmark, er dette ikke nødvendigvis et mål i sig selv. Mange leder rent faktisk efter en partner, som de har lyst til at tilbringe og dele deres liv sammen med. I den forbindelse hjælper dating sites, såsom Single.dk og diverse dating apps, personer med at finde sit match til et godt parforhold. Dating kan være en svær udfordring, og mange oplever stor succes ved at benytte en datingside eller datingapp.

Der er dog også en barriere i form af et tabu, som lyder på, hvorvidt man som et selvsikkert og udadvendt menneske overhovedet har brug for hjælp til at finde sit match online. At have mødt hinanden på en dating app er trods alt ikke den mest romantiske historie. Dette tabu er dog stille og roligt ved at blive udryddet, da en stor del af Danmarks befolkning benytter sig af online hjælp til dating.

Behovet for boliger stiger

Singler (eller enlige) viser en tendens til i højere grad at bo i storbyen, hvilket typisk hænger sammen med, at de går mere i byen og har en forestilling om, at mulighederne for at leve det vilde singleliv er større, hvis man ikke slår sig ned i provinsen. Dette betyder dog, at efterspørgslen efter mindre boliger i storbyen er stærkt stigende, og det kan være problematisk for eksempelvis nye studerende at finde et sted at bo. Dette medfører høje prisstigninger på boliger - særligt i København og Aarhus - og kan potentielt tvinge folk med lavere indkomst til at flytte længere væk fra centrum.

Er kernefamilien den “rigtige” familie?

I vores moderne tid er der udformet en række af nye familiesammensætninger, hvor den traditionelle kernefamilie med en mor, far og to børn ikke nødvendigvis betragtes som den “rigtige” familie. I dag er mange alternative familieformer udbredt, og det har indtil videre vist, at de sagtens kan fungere lige så godt som mere traditionelle familiesammensætninger. Nogle udtrykker dog bekymring vedrørende den potentielle mangel på en mandlig eller kvindelig rollemodel. Det viser sig dog, at disse roller ikke nødvendigvis behøver at blive opfyldt af en far eller en mor.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.