annonce

At vælge den rette bedemand

Dødens indtraf kan være forventeligt eller pludseligt. Uanset årsagen og tidspunktet, så står de pårørende ofte tilbage i en sørgelig situation uden overskud til de mange praktiske gøremål, der følger med det endelige farvel.

Let byrden

Det er indlysende at det, at skulle give slip på et nærtstående familiemedlem eller nær ven, er en svær tid at gå igennem. Familien agerer som oftest det største og bedste redskab til at kommer lettere igennem sorgen, fordi de ofte selv vil stå i samme situation. Men så midt i sorgen kommer alle de praktiske opgaver, der ligger forinden det endelige farvel til begravelsen - opgaver der hober sig op, og som kan være helt og aldeles uoverskuelige at håndtere.

Det at benytte sig af en bedemand vil i den grad lette byrden. Bedemanden vil varetage alt fra at tage kontakt til kirken og blomsterhandler til iklædning og afhentning af afdøde.

En personaliseret afsked

Alle mennesker er forskellige; vores kultur, tro, ønsker og måden vi reagerer på i sårbare situationer. Find derfor en bedemand du først og fremmest føler dig tryg ved, og som varetager alle typer afskeder, der er nemlig mange måder at sige farvel på på tværs af kultur og religion. Om her er tale om begravelse, bisættelse eller, i så fald afdøde ikke er medlem af folkekirken, en borgerlig ceremoni, vil en bedemand muliggøre, at sammensætte forløbet på en sådan vis, at afdødes og pårørendes ønsker imødekommes.

Har den afdøde allerede udfyldt “Min sidste vilje”, så kan du som pårørende slippe for at tage stilling, og en bedemand vil i stedet arbejde for, at indfri de ønsker der fremgår deri.

Lokalt er en fordel

Professionalisme og etik er nogle af grundstenene inden for bedemandsfaget. Men udover at finde en bedemand der er erfaren og dygtig til sit arbejde, er det også en stor fordel at benytte sig af en fagmand fra lokalområdet.

Mangler du en bedemand i Aalborg eller Nørresundby området , kan du derfor med fordel tage kontakt til en bedemand der er lokalt forankret. Som lokal bedemand vil man have et bredt netværk af langvarige samarbejdspartnere og et godt kendskab til byens kirker m.v.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.