annonce

Babyen kommer! Har du husket alt?

Der er meget man skal huske, når man skal have et barn. Forberedelserne er mange, og ens indkøbsliste ser pludselig meget anderledes ud. Synes du også, at der er meget at holde styr på? Så læs her, hvad du kan se efter, når du skal vælge produkter til dit barn, og om muligheden for en gratis babystartpakke.

Det kan være en overvældende opgave som ventende forældre, at gøre sig klar til sit barns ankomst. Glæden er for de flestes vedkommende stor, men der er samtidig også mange ting i livet, som ændrer sig. Du eller I har måske allerede indrettet børneværelse og købt barnevogn, seng og legetøj til barnet, men der er også mange babyprodukter, som nu skal finde vej til hverdagens indkøbslister. Er man ikke kendt i verdenen af babyprodukter, kan det være en nærmest uoverskuelig opgave at finde ud af, om man skal købe det ene eller det andet produkt. Hos Lidl tilbyder man en lang række babyprodukter i serien Lupilu, og man kan som vordende eller nybagte forældre faktisk få en gratis babystartpakke med en række produkter fra Lupilu-serien.

Hvilke mærker og certificeringer skal man se efter?

Det er vigtigt, at et nyfødt barn ikke bliver udsat for skadelig kemi i sin tidlige opvækst. Heldigvis har man i Danmark gjort meget for, at gøre det let for forbrugerne at vælge kemifri produkter. Især Svanemærket er kendt af de fleste danskere, og er et godt pejlemærke, når du skal købe kemifri produkter til dit barn. Ligeså kan man se efter Den Blå Krans fra Astma-Allergi Danmark.

Der bliver ofte brugt mange kemikalier til tøjproduktion, hvilket på sigt kan være skadeligt for alle, men i langt højere grad for et nyfødt barn. Derfor er det især vigtigt, at man forsøger at styre udenom kemi i børnetøjet. Her skal man især se efter om tøjet er GOTS-certificeret, hvilket er en garanti for, at mindst 95% af materialet er økologisk. Herudover er der en lang række krav til, hvilke kemikalier som ikke må bruges i produktionen. Herunder tungmetaller, PVC og formaldehyd. For at tøj kan blive GOTS-certificeret stilles der også en række miljømæssige krav, som fx bortskaffelse af spildevand og krav til arbejdsforhold, som eksempelvis bekæmpelse af børnearbejde. Også legetøj til børn kan indeholde farlige kemikalier. Her skal man altid læse, hvad produktet indeholder, og undgå ftalater og andre skadelige kemikalier.

Hverdagsindkøb med en nyfødt

Man kunne fristes til at tro, at et lille barn ikke kræver så meget indkøb, da det ikke spiser så meget. Dog skal man regne med, at et barn i dets første leveår sagtens kan komme igennem op imod 2000 bleer. Og de skal købes og hjembringes af dig/jer. Dertil kommer babymos, når barnet bliver lidt ældre, sutteflasker, tøj og alt muligt andet, som barnet ellers kan få brug for i sin tidlige opvækst. Så der er nok at se til som nybagt forælder, men de fleste forældre er heldigvis enige om, at det hårde arbejde er det hele værd.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.