annonce

Belysning er helt essentiel for stemningen og indretningen af dit hjem

Belysning betyder ekstremt meget for udtrykket og looket af dit hjem, og det er noget, som desværre ofte bliver overset af mange.

Langt de fleste ved, at man sagtens kan klare sig med en helt central lyskilde i et rum. Men hvis man virkelig vil skabe noget spil, hygge og samtidig fuld funktionalitet i de forskellige rum, er en enkelt central lyskilde langt fra nok. Belysning såvel som lamper kommer ekstremt mange afskygninger, former og farver. Det kan være svært at finde rundt i, hvordan man bedst indretter sit hjem med belysning. Her finder du en lille guide til, hvordan du får den bedste belysning i dit hjem, der skaber liv, hygge og funktionalitet.

Find ud af hvilken lampe og farve af lys du vil have

Der findes et hav af forskellige lamper nu til dags, og alle bøjer og skærmer lyset på forskellig måde. Du bør vælge lamper afhængigt af, hvor i boligen de skal være og hvad du skal bruge lampen til. Skal du for eksempel bruge en lampe til spisebordet, bør det være en der lyser bordet og de eventuelle retter godt op, samtidig med at de ikke bør skære en i øjnene til de lange samtaler. Derfor kan det være en ide at finde en lampe med god afskærmning, og en som primært dirigerer lyset ned mod bordet. Her hos flos lamper kan du finde et hav af forskellige lamper, til de forskellige rum. Når du har tænke på lamperne, bør du også tænke på pærerne og den tone af lys de skal afgive. Dette kan være en smagssag. Nogen kan godt lide en lidt koldere farve af lys, andre er mere til den varme mere gule/orange side. Du kan også være mere moderne og købe pærer der kan skifte til forskellige farver, hvis du har lyst til at eksperimentere med det. Det kan give et meget moderne udtryk, og skabe mere liv i rummet.

Hvilket lys i hvilke rum?

Det er som sagt super vigtigt, at man ved spisebordet har ordentligt lys til at se, hvad man spiser. Det samme gælder køkkenet, her bør være meget lyst med flere pærer og relativt hvidt tonet lys. Modsat kan man i stuen eksperimentere lidt mere, her kan du gerne have en central lyskilde i rummet til mere praktisk brug. Men det kan være en super fed ide at spice stuen op med glødelamper i hjørnet med meget varmt lys til hyggen, eller netop prøve med lamper der kan skifte til mange forskellige farver. Det væsentlige er, at huske at god belysning kræver flere lamper end man tror. Hvis man gerne vil skabe mere liv i sit hjem, er det bare om at eksperimentere med det, så man ikke bare ender med den lidt kedelige centrale lyskilde midt i rummet.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.