annonce

Bliv klar til sensommeren og efterårets fisketure

Sommeren er så småt ved at gå på hæld, og det betyder, at vi går sensommeren og efteråret i møde.

Selvom sommeren og de varme dage er ved at være ovre, kan du stadig tage ud at fiske. Med det rigtige fiskeudstyr kan du stadig komme på lange og succesfulde fisketure.

Hold på varmen

Når solen ikke længere bager ned fra himlen, og luften er begyndt at blive lidt koldere, kan det godt blive en kølig fornøjelse at tage på fisketur, hvis du ikke er ordentligt forberedt. Til gengæld kan det være en fordel, at det ikke er alt for varmt, da det både er mere udholdeligt at være ved vandet samtidig med, at nogle fisk vil komme tættere på land, da vandet er kølet lidt ned.

En af måderne, hvorpå du kan forberede dig på de køligere temperature på fisketuren, er ved at købe en praktisk jakke i god kvalitet. En jakke til fisketuren skal være én, som du kan bevæge dig i. Hvis jakken nedsætter din mobilitet omkring armene, vil du blive træt af den på turen. Derudover skal jakken være vandtæt, da der hurtigt kan blive sprøjtet med vand på en fisketur, hvilket vil gøre, at du bliver kold. Til sidst bør jakken også være åndbar. Du kan nemlig godt komme til at svede på turen, og hvis jakken ikke er åndbar, vil du bare blive fugtig og dermed kold. Derfor bør du altid gå efter en åndbar jakke. Beklædning er altså en vigtig del af fiskeudstyret, som du bør overveje grundigt og investere i.

Fiskegrej

Når du har fået styr på beklædningen, kan du begynde at overveje, hvilke stænger og kroge du skal have med på fisketuren. Der er stor forskel på fiskeudstyr, og du bør overveje, hvad dine behov er, når du fisker. Hvis du har mulighed for det, kan du tage en ekstra fiskestang samt ekstra kroge med på turen. Der kan nemlig ske uforudsete hændelser, der gør, at du har brug for en anden krog eller andet fiskeudstyr, og det er træls, hvis det er mangel på fiskeudstyr, der afbryder fisketuren. Du bør også tage ekstra line med, da linen kan knække, hvis krogen pludselig sidder fast, eller du fanger en større fisk end forventet.

Mad og drikke

Mad og drikke er selvfølgelig ikke specifikt for fisketure om efteråret, men det er nu en essentiel del af turen lige meget hvad. Sørg for at have en masse mad med på turen, så ingen bliver sulten. Sørg også for, at alle drikker godt med vand. Det er let at glemme at drikke vand, når du slapper af med at fiske, men det er vigtigt, at du husker det. Hvis du glemmer at drikke vand, og du bliver dehydreret, kan det ende med, at du føler dig utilpas, hvilket vil gøre fisketuren knap så mindeværdig.

Tag mobilen med

Selvom du muligvis bruger fisketuren til at komme væk fra hverdagens stress og jag, hvor du er på 24/7, bør du stadig tage din mobil med på fisketuren som en del af fiskeudstyret. Hvis du af den ene eller anden grund får et ildebefindende, hvor du har brug for hjælp, er det vigtigt, at du har mobilen på dig, så du kan ringe efter hjælp. Du kan dog altid sætte mobilen på lydløs og lægge den i en inderlomme, hvor der både bliver passet på den, men hvor du heller ikke kommer til at tage den frem hele tiden. Dermed kan du nyde den fredfyldte natur på den bedst mulige måde samtidig med, at du kan få hjælp, hvis det bliver nødvendigt.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.