annonce

Bogholderen kan hjælpe flere i dag

Den moderne freelance-bogholder kan hjælpe langt flere kunder i dag end tidligere.

Og tilbyder langt flere ydelser end før. For digitalisering af bogholderiet betyder, at bogføringen af den enkelte kunde er klaret hurtigere. Derfor udvider mange bogholdere med nye tilbud til de lokale virksomheder. Eller tager kunder ind fra hele landet.

Når du hører ordet bogholder, tænker du sikkert på sådan en lidt ældre, introvert herre eller dame, der foretrækker at forskanse sig bag en stor bunke bilag på den ene side og en computerskærm på den anden. Og som måske kun er til stede i virksomheden nogle få dage hver uge, fordi han eller hun er bogholder hos flere forskellige firmaer.

Den digitale bogholder

Men den type bogholdere bliver der længere og længere i mellem. Lige som der bliver længere og længere mellem, at der er behov for, at bogholderen møder op fysisk i de firmaer, der ikke har arbejde nok til at have en fuldtids bogholder ansat.

For digitaliseringen hjælper bogholderen med at kunne klare opgaverne fra distancen. Og betjene flere kunder end tidligere. For i takt med at de sidste arbejdskrævende papirbilag forsvinder, og alle arbejdsgange kommer til at køre digitalt – typisk via tjenester i skyen – reduceres arbejdsmængden for bogholderen.

Men der er stadig brug for en bogholder. For der skal fortsat mennesker af kød og blod til at tage stilling til, hvordan de enkelte bilag skal bogføres. Samt til at holde øje med, om de forskellige digitale tjenester gør tingene korrekt.

Bogholderen lærer nye tricks

Det betyder, at bogføringen af den enkelte virksomheds bilag er hurtigere klaret end før. Derfor kan den moderne, digitale bogholder klare bogføringen hos flere firmaer end tidligere.

Og er der ikke nok kunder i nærområdet, kan de snildt tage kunder ind fra resten af landet. For de digitale arbejdsrutiner sørger for, at bilagene selv finder vej fra de enkelte firmaer og ind i regnskabsprogrammet.

Det er der også flere revisionshuse, der udnytter. F.eks. revisionsfirmaet Kvist & Jensen i Randers, som i 2018 startede bogføringstjenesten bogfoering.dk på nettet. Her hjælper de firmaer over hele landet med at bogføre deres regnskab – og kan også rådgive omkring og stå for digitaliseringen af virksomhedernes administrative rutiner.

Det har givet firmaet en stor vækst, hvor de til tider har haft svært ved at finde bogholdere nok, som de kunne ansætte til at føre virksomhedernes regnskab over distancen.

Tilbyder andre ydelser end bogføring

Den ide er der også flere mindre bogføringsfirmaer, som har fået. Så det er langt fra sikkert, at den lokale bogholder kun har kunder i nærområdet.

Samtidig tilbyder flere og flere bogholdere også andre ydelser end bogføring. Bogholderen kan hjælpe med andre ting i dag. Som f.eks. rådgivning og implementering af GDRP i virksomheden. Eller bistå med forskellige former for økonomisk rådgivning, udregne eller efterkalkulere tilbud for virksomheder, eller tilbyde forskellige konsulentydelse inden for alt lige fra indførelsen af nye it-systemer til virksomhedsudvikling.

Andre igen – som f.eks. bogfoering.dk – har specialiseret sig i at digitalisere bogføringen i de virksomheder, der stadig kører bogholderiet på papir. Det giver nemlig oftest også nye kunder til bogholderen.

Så den moderne bogholder er ikke nær så støvet, som du tror.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.