annonce

Boligmarkedet i Aalborg 2019: nu skal sandheden frem

Går du og overvejer et boligkøb? I disse tider er der en masse, man skal forholde sig til.

Medierne har ikke holdt sig tilbage, når de beskriver, hvordan boligmarkedet boomer i disse tider. Nogle eksperter har endda udtalt, at der kan være tale om en decideret boligboble. Tallene viser dog en anden historie.

Bliv klogere på boligmarkedet i Aalborg her, så du er sikker på, at du ikke betaler for meget ved dit huskøb.

Hvordan gennemskuer du så prisen?

Vi gennemgår de hårde facts om boligmarkedet længere nede i artiklen, men vil du være helt sikker på, at du ikke køber for dyrt, er der visse ting, du selv kan gøre. For det første skal du altid gå ind på boliga og undersøge, hvad lignende boliger er solgt for i området. Tag udgangspunkt i 2018, da det er den periode, som bedst indikerer, hvad du kan forvente af prisen i området lige nu.

Herefter skal du lægge mærke til, hvor mange der kommer til åbent hus. Det siger rigtig meget om efterspørgslen på boligen. Kontakt herefter en boligadvokat i Aalborg. Ham/hende har indsigt i markedet og vil gennemgå samtlige papirer på boligen. Vedkommende kan give dig indsigt i markedet og kan fortælle dig, hvis noget ikke er, som det skal være.

Hvordan er boligmarkedet i Aalborg?

På boligsiden.dk kan man blandt andet se, hvordan salgspriserne udvikler sig i Aalborg. Derudover kan man få indblik i liggetider og nedslag i pris for både villaer, lejligheder og rækkehuse. Lad og opridse tendenserne:

- Salgspriser pr m2 (Ejerlejligheder): I januar 2018, 20.995 kroner og januar 2019, 20.219 kroner.

- Salgspriser pr m2 (Villa/Rækkehuse): I januar 2018, 14.840 kroner og januar 2019, 14.149 kroner.

Altså kan vi konkludere, at salgspriserne faktiske er lavere end samme periode sidste år. Derudover er salgstiden også steget gevaldigt og samme gælder nedslag i prisen. Som udgangspunkt skal du derfor ikke være bange for at byde under pris eller at slå koldt vand i blodet.

Hvad er en boligboble?

Det er vigtigt at huske på, at der over tid sker inflation, hvor alle priser stiger. Derfor kan man ikke sammenligne boligkøb for 3 år siden med boligkøb i dag. Men hvad er en boligboble? En boligboble er en prisstigning, der ikke kan forklares ud fra realøkonomiske forhold – det vil sige beskæftigelse, indkomst, befolkningsstørrelse, rente og skatter.

Det skal du ikke gøre

Du skal ikke stresse for meget over markedet i Aalborg, som det er lige nu. Du skal ikke tage ejendomsmæglerens ord for gode varer. Tal med din boligadvokat, som er på din side. Der findes billige boligadvokater. Nemadvokat er en boligadvokat i Aalborg, og de sender eksempelvis ingen regning, hvis du ender med ikke at købe boligen i sidste ende.

Konklusionen er…

Der er dermed flere ting, som du selv kan gøre for at sikre, at du ikke betaler for meget for din nye bolig. Du kan selv blive klogere på tidligere salgspriser samt holde øje med efterspørgslen på boligen. Fakta viser at du i højere grad kan slå koldt vand i blodet og være kritisk over for huspriserne i Aaalborg. Du skal dog have en boligadvokat med på sidelinjen.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden


;