annonce

Botox-behandling er nutidens kur mod rynker

I hvert årti, som vi bevæger os inden for, er der forskellige tendenser, der bliver forfulgt på markedet.

Dette gælder også inden for skønhed og hudpleje, hvor der særligt er fokus på behandling af rynker og andre aldersbetingede udfordringer. I dag er det ikke længere naturmidler eller cremer, der bliver fremhævet som den perfekte rynkebehandling, men derimod en Botox-behandling.

I denne artikel kan du læse mere om, hvad en Botox-behandling består af, og hvilke typer af behandlinger der er mulighed for i forbindelse med rynker. Her er der nemlig tale om forskellige former for rynkereduktion alt efter, hvor dine rynker sidder.

Hvad består Botox af?

En Botox-behandling mod eksempelvis bekymringsrynker bliver foretaget med Botox, der er et kaldenavn for giften botulinum toxin type A. Stoffet dannes af en bakterie, og hvor stoffet udvindes til diverse skønhedsbehandlinger. Samtidig anvendes det også til at løsne smertefulde krampetilstande og muskelspasmer hos patienter med spastiske lammelser.

I dag er botox behandling mest kendt for sin effektive virkning i forhold til reduktion af rynker. En rynkebehandling foretages forskellige steder i ansigtet, hvor formålet er at mindske musklens evne til at trække sig sammen. I takt med alderen vil der blive sendt flere signaler mellem nerve og muskel, og dette vil stresse musklen. Dermed bliver den større og forårsager rynker af forskellig art.

Botox er en ikke-permanent rynkebehandling

Botox reducerer musklens evne til at trække sig sammen, og dette resulterer i en mindsket synlighed af dine rynker. En Botox-behandling er yderst anvendelig i forbindelse med bekymringsrynker eller en rynkereduktion, men samtidig bliver behandlingstypen misforstået mange steder. En behandling med botox er nemlig ikke en permanent løsning, som ellers synes at være et drømmescenarie for mange.

Hvis Botox anvendes som behandling mod rynker, er det altid nødvendigt at vende retur til den respektive klinik. Som udgangspunkt vil injektionerne holde mellem 3-4 måneder, og behandlingen bør gentages flere gange årligt for et vedholdende resultat. Til gengæld er Botox-behandlinger i dag hurtigt overstået, og de vil typisk spænde over et tidsinterval på 10-30 minutter for en enkelt behandling. Dette afhænger i høj grad af omfanget af det område, der skal injiceres med Botox.

Der findes ingen mirakelkur mod rynker

Rynker er aldersbetingede, og derfor er de uundgåelige for os alle at løbe ind i. En Botox-behandling er en glimrende løsning på en kosmetisk udfordring, men hudens helbred handler i det store hele om vores egen sundhed. For at holde huden sund og spændstig er det nødvendigt med en sund og afbalanceret kost. Derfor bør cigaretter og fed mad fjernes fra den daglige kost, og i stedet erstattes med fed fisk, grønt og masser af fibre.

Derudover kan det være muligt at få foretaget en mere permanent behandling, hvis du ønsker en rynkebehandling, der varer ved. Somme tider kan rynkerne resultere i tunge øjenlåg eller lignende, og her kan det være en mulighed at få foretaget et permanent ansigtsløft. Denne behandlingstype er dog mere omfattende end en Botox-behandling, og den kræver en reel operation med lokalbedøvelse.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.