annonce

Bygger du ny bolig? Sådan bliver den bæredygtig

Skal du bygge din drømmebolig helt fra bunden?

Og skal din nybyggede bolig, udover at opfylde alle dine ønsker for rammerne om dit liv fremover, også være bæredygtig? Så læs med her, og bliv klogere på, hvordan du kan bygge en bæredygtig bolig - eller fremtidssikre dit nuværende hjem gennem en renovation med fokus på bæredygtighed. Både for miljøets skyld, din egen skyld og din økonomis skyld.

Hvad betyder bæredygtigt byggeri?

Skal du bygge ny bolig? Og vil du gerne gøre det bæredygtigt? Bæredygtighed er på alles læber - også i byggeriet. Der er ingen tvivl om, at grønne byggeprojekter rækker langt ind i fremtiden, hvilket er til stor gavn for miljø og klima.

Men bæredygtigt byggeri er ikke kun en fordel for miljø og klima. Et helt igennem bæredygtigt boligbyggeri gavner nemlig også de mennesker, som bor i boligen, fordi det øger trivslen, komforten og indeklimaet. Og også økonomien bag byggeriet nyder godt af et bæredygtigt fokus, fordi driftsomkostningerne mindskes gennem eksempelvis energibesparelser, og fordi boligens værdi hæves.

Bæredygtigt nybyggeri handler altså om meget mere end materialevalg og giftfri maling. Det handler om byggeriets miljømæssige, sociale og økonomiske kvalitet.

Bliv bæredygtig med en DGNB-certificering

Alt nybyggeri kan virke uoverskueligt, og bæredygtighed er blot endnu en ting, du skal forholde dig til. Derfor kan det være en rigtig god idé at samarbejde med en bygherrerådgiver, der kan vejlede dig gennem hele processen fra start til slut. En bygherrerådgiver kan hjælpe dig med at gøre dit nye hjem bæredygtigt ud i alle led. For eksempel gennem DGNB-certificering af byggeriet.

En DGNB-certificering er din garanti for, at din nye bolig er bæredygtig. Certificeringen er internationalt anerkendt og giver dig dokumentation for byggeriets kvalitet. Det er altså en god måde at sikre dig, at din nybyggede bolig reelt er bæredygtig.

Når du vælger at få professionel vejledning af en bygherrerådgiver, skal du sikre dig, at rådgiveren har de nødvendige kompetencer i forhold til netop bæredygtighed. Det kan du være sikker på, hvis bygherrerådgiveren har ansat DGNB-konsulenter og DGNB-auditorer. De kan nemlig hjælpe dig med at komme hele vejen rundt om byggeriets bæredygtige kvalitet.

Bæredygtig renovering er også smart

I stedet for at bygge et helt nyt hjem fra bunden, kan du også vælge at renovere en eksisterende bygning, så den bliver mere bæredygtig. Du kan nemlig også få DGNB-certificeret en bygning, der allerede er i drift. Så får du analyseret bygningens nuværende niveau af bæredygtighed af professionelle forud for renoveringen. Det er også en måde, hvorpå du kan skabe et hjem, der er dejligt at bo i, miljøvenligt, langtidsholdbart, billigt i drift og af høj værdi.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.