annonce

Dét kendetegner nordjysk boligindretning

De fleste ved, hvad der kendetegner dansk og skandinavisk boligindretning, men hvad med nordjysk boligindretning? Hvad kendetegner egentlig denne indretningsstil?

Nordjyderne går generelt meget op i boligindretning, men det skal ikke være nogen hemmelighed, at landsdelens boligejere griber indretningsarbejdet lidt anderledes an end resten af landet. Find inspiration til din boligindretning i blogindlægget, hvis du drømmer om et velindrettet hjem i den nordlige ende af landet.

Minimalistisk og afdæmpet

Nordjyder er kendt for at være afdæmpede og ydmyge. Det gælder vel at bemærke både for nordjydernes personlighed og boligindretning. Den minimalistiske og afdæmpede indretningsstil går i hvert fald igen i rigtig mange hjem.

Selvom nordjyske hjem ofte minder meget om hinanden stilmæssigt, så findes der ikke to identiske hjem. Nordjyderne er generelt dygtige til at være kreative og tænke i personlige løsninger i stedet for at hyre indretningskonsulenter eller forsøge at kopiere tidens boligtrends fra de mange danske boligmagasiner.

At indrette minimalistisk og afdæmpet vil sige, at man holder sig til få farver og elementer for at holde fast i den enkle og stilrene boligindretning. Du kan eventuelt sætte lidt kant på din boligindretning ved at lege med et par iøjnefaldende farver og elementer, hvis du føler behov for det. Alt behøver jo ikke at være sort og hvidt.

Hyggeligt og hjemligt

Det klassiske nordjyske hjem er også kendt for at være hyggeligt og hjemligt i stilen. Der bliver især skruet op for hyggen i stuen, hvor man foruden en stor og komfortabel flydersofa typisk bliver præsenteret for et praktisk tv-bord, en fin lænestol og ikke mindst en stemningsskabende brændeovn eller pejs. Det er endvidere ikke unormalt, at der er blevet fundet plads til et lille læsehjørne, hvor man kan sætte sig til rette, når læselysten trænger sig på.

Nordjyderne kan ligesom stort set alle andre danskere godt lide design, men vil under ingen omstændigheder prioritere design højere end komfort. Med andre ord er den typiske nordjyde ikke villig til at bruge 20.000 kr. på en stol, som kommer fra en kendt designer, hvis man ikke sidder godt i den. Ergo er nordjyderne meget komfortbevidste i deres valg af møbler.

Personligt

I relation til ovenstående ønsker nordjyderne også at skabe en personlig indretning – med alt hvad det indebærer. Det forklarer, hvorfor der i de fleste nordjyske hjem hænger masser af private billeder fra rejser og fester samt livsbekræftende citater med videre.

Generelt bliver der gjort en stor indsats for at gøre hjemmet så personligt som muligt. Dette står i kontrast til mange af landets øvrige hjem, som fremstår meget kliniske.

Med udgangspunkt i ovenstående kan vi konkludere, at selvom nordjyderne er meget afdæmpede og ydmyge, så lægger de ikke skjul på, hvor de kommer fra, eller hvad de står for.

Det er typisk muligt at sige meget om en person blot ved at kigge på vedkommendes indretning. Det kan du tænke lidt over, næste gang du besøger en ven eller kollega. Dermed ikke sagt, at der altid er en sammenhæng mellem boligindretning og personlighed.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.