annonce

Da rækkehuset pludseligt blev populært

Der er mode i forskellige boformer – præcis som det er tilfældet med så meget andet, der vedrører vores måde at leve på.

For nogle generationer er det drømmer at flytte ud på landet i et nedlagt landbrug, mens andre er valfartet ind til de små lejligheder i det absolutte centrum af de største byer og har efterladt de små landsbyer mennesketomme som aldrig før. Men som flosklen går, er der aldrig noget, der er så skidt, at det ikke er godt for noget.

Senest er der sket lidt af et boom inden for populariteten af rækkehuse i de store byer i Danmark. Rækkehusene, som fra tid til anden har haft ry som en boligform, der primært har henvendt sig til de lidt ældre mennesker i vores samfund. Men sådan er det bestemt ikke længere. Unge såvel som voksne og ældre synes nu at betragte rækkehusene som en boligform med mange unikke fordele. Her kan man bo med lidt ekstra albueplads i forhold til de lidt trange lejligheder, der ofte fås i kernen af byerne. Og det er endda til en pris, hvor langt de fleste har mulighed for at være med.

Ofte følger der også et lille stykke have med rækkehusene, som for mange beboere gør det særligt attraktivt at slå sig ned her. Her kan man i højere grad få sig et lille stykke med grønt, som – særligt om sommeren – bliver en ganske anvendelig forlængelse af ens bolig. Samtidig bidrager de grønne haver med en fornemmelse af tryghed og socialt fællesskab, da naboerne kan holde øje med, hvem der går til og fra rækkehusene. Det giver en særlig fornemmelse af frihed at have noget naturligt og landskabeligt, som de almindelige etagelejligheder ikke kan bidrage med i samme grad.

Det er særligt i de store byer, at udlejningsfirmaer mv. ser et nyt publikum få øjnene op for rækkehusenes fortræffeligheder og muligheder for at leve lidt mere frit. Mange nye studerende leder for eksempel efter et rækkehus til leje i Aarhus, i København eller Aalborg, når de skal til at i gang med de nye studier, hvor det tidligere var de billige studielejligheder, der var de klart foretrukne i universitetsbyerne. Tiderne skifter. Men lige nu synes tidens vinde at puste et helt nyt liv i de karakteristiske huse på række, som oplever en popularitet blandt folk fra vidt forskellige samfundslag som aldrig før.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.