annonce

Dansk CEO om betalingsproblemer: ”Min likviditet har aldrig været bedre”

Trolle Hansen, som i 10 år har drevet virksomheden Trolle Reklame, har tidligere haft problemer med debitorer og langsomt betalende kunder. Sådan forholder det sig ikke længere, og det skyldes i høj grad en anden dansk virksomhed.

”Min likviditet har aldrig været bedre i de ti år, jeg har haft min virksomhed, og antallet af tabte kunder har heller aldrig været så lavt.”

Sådan lyder det fra Trolle Hansen, når han omtaler udviklingen i sin virksomheds likviditet. Kreditten skal, i overført og bogstavelig forstand, gives til Likvido; den danske virksomhed, som siden 2018 har hjulpet Trolle Reklame med at administrere inddrivelse af betaling og debitorer.

Det er typisk et overset element af bogholderi. Ét er at udsende fakturaer til sine kunder, men straks værre er det at flytte den fra ’afventer’ til ’betalt’, og det er til trods for, at det med stor sandsynlighed er det vigtigste aspekt. Det er her, Likvido har set sit snit til at gøre livet markant lettere for virksomhedsejere på tværs af landet.

Likvido gør det nemmere

Likvidos platform leverer en ny og bedre måde at styre debitorer på, samt undgå dårlige betalere – og det har vist sig i Trolle Hansens tilfælde. Siden december 2018 har Likvido inddrevet 873.000 kroner – alle på nær én til tiden:

”Jeg har haft én kunde til inkasso. Det, jeg var bange for, var jo, at folk nu ikke ville betale, og de dermed ville ryge til inkasso, men ud af 277 fakturaer er én jo ingenting,” forklarer Trolle Hansen.

Likvido løser et problem, som eksisterer i både små som store virksomheder; at det er en vanskelig opgave at inddrive pengene fra sine debitorer, mens forholdet til kunderne fortsat bevares. Løsningen kan nu findes eksternt, og det uden at gå på kompromis med valget af regnskabsprogrammer, noget som Trolle Hansen har vægtet højt:

”Vi har haft – og har stadig – Dinero som regnskabsprogram. Tidligere har jeg haft en procedure, der hed, at folk skulle forudbetale, inden vi gik i gang med projektet. Dette gjorde jeg, fordi jeg tidligere havde haft problemer med likviditet, når de betalte efterfølgende. Dog kom der problemer i forlængelse af denne forudbetaling, da der ofte forekom stilhed fra kundens side, efter jeg havde sendt faktura og bekræftelse til dem. Jeg tror, nogle simpelthen syntes, det var for omstændigt, at de skulle logge ind på netbank og godkende der”.

Likvido integreres med dit regnskabprogram og står herfra for undsendelsen af dine faktura. Herfra er det ikke blot lettere for dig at holde styr på dine indbetalinger, men for kunderne er portalen brugervenlig, da det er muligt at betale med det samme ved brug af kreditkort; en funktion som mange har efterspurgt hos Trolle Hansen:

”Folk også kan betale online med kreditkort, fordi jeg oplevede flere og flere, der spurgte ind til, om de ikke kunne betale med kreditkort i stedet for at vente, til deres bogholder kom ind på tirsdag.”

I en tid hvor digitaliseringen fortsat præger det danske erhvervsliv, og kundecentraliserede forretningsmodeller er reglen rettere end undtagelsen, rækker Likvido ind i en ellers analog verden og lader virksomheder automatisere deres indkrævning hos debitorer. Det er en kærkommen udvikling, som vil komme en lang række virksomheder til gode; både på bundlinien og på mandetimerne.

Likvido’s hjemmeside er muligt at bestille en gratis demo af platformen, lige som man finder flere informationer om funktionaliteten.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.