annonce

Danskerne har færre biler end deres europæiske naboer

Selvom danskerne år for år får flere biler, har danskerne ikke lige så mange biler – relativt til indbyggertallet – som mange af vores naboer rundt om i Europa.

Det kan der være flere forklaringer på. Og en af dem er ikke nødvendigvis, at danskerne ikke holder lige så meget af de firehjulede køretøjer, som resten af Europa gør. Forklaringen skal sandsynligvis snarere findes i, at biler i Danmark er betragteligt dyrere end i mange andre europæiske lande.

Bilen giver ultimativ frihed

For mange er bilen lig med den ultimative frihed. Med en bil er det nemlig muligt at komme, hvorhen man ønsker, uden at være afhængig af andre eller af offentlige transportmidler. Mange danskere vælger bilen til og fra arbejde, ligesom mange danskere også vælger kør-selv-ferien, når sommerferien skal planlægges. Kører man afsted i bil, er man nemlig selv herre over, hvornår pauserne skal lægges, og hvor lang hver etape på ruten skal være. Af biltype er personbilen den mest udbredte blandt danskerne.

Pleje og vedligehold er en nødvendighed

Vælger man bilen som primært transportmiddel – fremfor eksempelvis cyklen – er det alfa og omega, at man sørger for at vedligeholde og pleje sin bil. Med kontinuerlig pleje er der nemlig større sandsynlighed for, at bilens enkelte dele vil holde i længere tid, og at eventuelle skader opdages, inden de bliver store. Heldigvis er mange af danskerne gode til at huske bilpleje, så bilen jævnligt tilses af professionelle folk på området.

Det kan hurtigt blive dyrt at reparere en bil, og derfor er det vigtigt at være opmærksom på eventuel slitage og skader løbende. Det gælder særligt, hvis bilen eksempelvis bliver brugt på kør-selv-ferie og altså kører langt flere kilometer, end tilfældet er i hverdagen. Det slider på bilen at køre langt, og det er klart, at skader oftere vil opstå hos biler, der kører meget, fremfor biler som blot bliver brugt til en smuttur af og til.

I og med at biler er betragteligt dyrere i Danmark end i mange andre europæiske lande – hovedsageligt grundet diverse afgifter – er det endnu mere vigtigt at huske bilplejen på de danske biler. Afgifterne har nemlig blandt andet betydning for, hvor mange penge der skal hives op af lommen, når en ny bil skal indkøbes. Kan den gamle bil køre lidt længere, er det en mere økonomisk fordelagtig løsning for de fleste mennesker.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst