annonce

Danskerne tegner lønsikringer som aldrig før – har du også brug for en?

Lønsikring er blevet yderst populært inden for de sidste par år, men hvad går det helt præcis ud på? Og er det noget, du bør investere i?

Lønsikring kaldes også lønforsikring, og begge ord betyder det samme. På sin vis er din løn nemlig både sikret og forsikret, hvis du skulle miste dit job. En lønsikring er nemlig den bedste måde at sikre dig selv den samme indkomst, som du er vant til, hvis du går hen og bliver arbejdsløs.

Kort og godt er en lønsikring en tillægsforsikring, som du kan benytte dig af, når eller hvis du kommer på dagpenge. Dagpenge er beregnet efter din indkomst, men mange finder den meget snæver efter at have levet med almindelig fuldtidsløn. Det er både muligt at få lønsikring via din a-kasse eller uden om a-kassen. Det fungerer dog meget lig dagpenge, da du ganske enkelt betaler til din lønsikring hver måned eller kvartal, men til gengæld kan du få udbetalt et sted mellem 80 og 90 % af din løn, hvis du bliver ledig.

Hvad koster det mig at få en lønsikring?

Da en lønsikring ikke er en offentlig løsning, er der forskellige priser alt efter, hvilket selskab du vælger at have lønsikring hos. Overordnet afhænger prisen af din løn. Dette er selvfølgelig gældende, fordi det vil koste det givne selskab flere penge at betale lønsikring, hvis du får over 50.000 kroner i løn, end hvis du får under 30.000 kroner i løn.

Lønsikring kan altså svinge i både pris og udbetaling, men find-a-kasse.dk kan give dig en god idé om, hvor meget du kan få udbetalt, samt hvad du skal betale for din lønsikring. Der er typisk et krav for hvor længe man skal have betalt, før man kan gøre brug af sin lønsikring. Denne kvalifikation, som det kaldes, kan svinge fra 6 til 12 måneder, men det overstiger sjældent et helt år. Til gengæld varer udbetalingen ligeledes omkring 1 år, hvor dagpenge varer 2 år.

Hvor kan jeg få lønsikring?

Der findes indtil flere private selskaber, der udbetaler lønsikring til danskere med vidt forskellige niveauer af indkomst. Dog vælger mange at få lønsikring gennem a-kasse og/eller fagforening, da det trods alt er et selskab, som de allerede kender. Så har man ligeledes det hele samlet på ét bræt, hvilket kan gøre hverdagen lidt nemmere. Selvom det ikke er alle a-kasser, der tilbyder lønsikring, er det langsomt ved at vinde ind, da dagpengesatsen maksimalt er på cirka 18.000 kroner, og de fleste er vant til et lønniveau, der ligger betydeligt højere.

Faktisk er lønsikring de senere år blevet så populært, at over 200.000 danskere har en ekstra lønforskring. Selvom en lønsikring ikke dækker i lige så lang tid som dagpenge, finder mange det beroligende midt i en ellers stresset periode i deres liv, at de ikke i lige så høj grad skal bekymre sig om økonomien på hjemmefronten.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.