annonce

Danskerne vælger i højere grad klassiske all inclusive ferie fra

I en tid hvor maratonløb ikke længere er nok, og hvor det er nødvendigt at gennemføre en ironman, før nogle overhovedet bliver imponeret, er der ikke meget prestige i at tage på en klassisk all inclusive ferie.

En ferie til lokationer som Egypten eller Tyrkiet er ikke længere noget at prale af - man skal helst gerne have besteget et bjerg eller cyklet flere hundrede kilometer. Præstationskulturen er aktuel, og i denne artikel reflekterer vi over, hvorvidt man stadig godt kan tillade sig at tage på en helt klassisk all inclusive ferie eller andre ferietyper, der anses som traditionelle.

Aktiv ferie er ikke den eneste “rigtige” ferie

Der skal stadig være plads til blot at sætte hjernen i ro, slappe fuldstændig af og læse en god bog, som ikke er i kategorien faglitteratur. Ferie handler om at komme væk fra hverdagen, samle energi og lade op til at vende tilbage til et hektisk og travlt miljø, når ferien er slut. Definitionen af den perfekte ferie er individuel, og den handler om, hvordan du som person kan slappe bedst af. Nogle finder bedst ro i at ligge ved en pool og tage sol. Andre finder mest mening i at opleve naturen og havet, hvorimod få faktisk samler mest energi til hjernen ved at udføre ekstreme sportspræstationer.

Klassiske ferier som du ikke skal skamme dig over

Traditionelle ferier, såsom sommerhus skagen, camping eller en all-inclusive rejse sydpå er stadig helt perfekte, hvis de hjælper dig til at lade op på energiniveauet. Selvom en ferie i Danmark ikke er videre glamourøs, og heller ikke kaster mange fantastiske billeder til Instagram af sig, er der stadig rig mulighed for at holde en fantastisk og mindeværdig ferie.

På en ferie i Danmark er det muligt at opleve den flotte natur, de brusende have, og du har tilmed mulighed for at logge af på diverse sociale medier, så nærvær med de nærmeste bliver din største prioritet. Gode måder at slappe af på og benytte det unikke danske ord “hygge”, kan blandt andet være at omgive sig med positive og glade mennesker, som man holder af og spille diverse spil. Derudover kan man læse en spændende roman, gå en tur i naturen eller tage på en cykeltur, hvor man blot lader tankerne fylde sit sind, og reflekterer over tilværelsen.

Ferie og stress

Ferien skal ikke kun ses som en belønning efter en lang periode med arbejde. Den bør også ses som et middel mod folkesygdommen stress. Ferien er din mulighed for at fjerne fokus fra arbejde, hvilket er essensen af at bekæmpe stress og dets symptomer. Derfor er det særdeles vigtigt at holde ferie på en måde, hvor det primære job lægges til side, så fokus fastholdes på andre ting. Det bedste man kan gøre for at bekæmpe stresssymptomer, er at beskæftige sig med det komplet modsatte af, hvad dit normale job går ud på. Er du revisor, vil det eksempelvis ikke hjælpe meget at lægge budget for privatøkonomien i ferien - fokus bør eksempelvis i stedet være på aktivitet og natur, hvor tankerne bevæger sig langt væk fra de klassiske økonomiske tankegange.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.