Business

Er du helt ny iværksætter, er der rigtig mange ting, du skal til at tage stilling til og en masse nyt, som man skal lære at beherske. Det er en stor opgave, der ender med at tage tiden fra det, du egentlig skulle koncentrere dig om – heldigvis er der hjælp at hente. Ikke bare fra andre iværksættere, men også regeringen, som har fået øjnene op for det danske iværksætteri.

Virksomhed

Heymate ApS

Adresse

Klostergade 56, 8000 Aarhus C

E-mail

kontakt@heymate.dk

Webside

https://heymate.dk/

Annonce Virksomhedsprofil - 11. sep 2018

De bedste råd fra iværksættere anno 2018

Sammen med Radikale Venstre har regeringen besluttet at sætte 14,7 mia. kr. af til at styrke det danske erhvervsliv og samtidig forsøge at hjælpe iværksætterne til en god start.

En af grundene til den øgende fokus på netop selvstændige erhvervsdrivende og iværksættere, er den nye undervisnings- og forskningsminister, Tommy Ahlers. Vi kender ham fra Løvens Hule, hvor han støttede op om indtil flere spændende projekter, men samtidig også som en mand med en klar holdning indenfor netop dette område.

Med en ministerstilling får Ahlers nu virkelig muligheden for at lægge handling bag de stærke meninger og udtalelser han er kommet med – og det bliver rigtig spændende for den danske iværksætterkultur. Går du og drømmer om at springe ud som selvstændig, så er er tiden nu, for der kommer til at ske rigtig meget for iværksætterne i den nærmeste tid.

Herunder finder du de bedste råd fra nye og gamle iværksættere. Kig på dem og brug dem, du kan. Herefter har du ro til at påbegynde vækst i din business med ro i sjælen.

1.
Martin fra Ageras

Den rigtige vejledning

Det er altid en rigtig god ide at søge vejledning, inden du sætter sejl. I dag er Væksthusene en super mulighed for at få hjælp og eller kan du overveje, om du har pengene til af besøge en konsulent. Har du ingen erfaring som selvstændig, er det vigtigt, at du bruger lidt tid på at finde ud af, hvad det indebærer, og her er både konsulenter eller tilbud, som Væksthusene, et godt udgangspunkt.

2.
Jeppe fra Kviklånet.dk, hvor du kan låne penge.

Budget

Inden du går i gang med din drøm, er det vigtigt, at du har helt styr på økonomien. Når du starter, vil der være en række uundgåelige udgifter, der skal kunne dækkes, inden du kan komme videre. Hvis du sætter dig ned og laver et grundigt budget, har du helt reelle tal at gå ud fra og fremlægge for potentielle investorer eller banken.

3.
Morten fra Billigvvs.dk

Forretningsplan

Her er der en klar tendens til, at nye iværksættere springer over, hvor gærdet er lavest, og måske det hænger sammen med det høje antal, der giver relativt hurtigt op igen.

En forretningsplan behøver ikke at være besværlig eller omstændig at lave, men ligesom en disposition, når du skal skrive en lang opgave, gør den tingene meget lettere og mere overskuelige. Her er et par ting du skal have med i din forretningsplan:

Hvad laver din virksomhed? Sæt ord på hvad der definerer den ydelse, som du ønsker at tilbyde dine kunder

Hvem er dine kunder? Hvem skal du henvende dig til? Denne del er relevant, når det kommer til markedsføring og generel kommunikation i fremtiden

Hvad kan du, som dine konkurrenter ikke kan? Hvor skiller du dig ud, og hvorfor skal kunderne vælge dig frem for dine konkurrenter?

4.
Patrik fra dinero.dk

Det rigtige regnskabsprogram

Når du skal i gang med din business, er det vigtigt, at du finder et regnskabsprogram, der passer til din situation lige nu men også et, som kan vokse med dig, hvis du har planer om at udvide og med tiden måske ansætte en bogholder eller revisor.

Der er en række rigtig gode alternativer, både gratis og betalte. Det vigtigste er, at du finder et program, der kan matche dine behov. Herudover er det smart, hvis programmet har en funktion, der kan hjælpe dig i forhold til indberetning af moms.

5.
Jørgen fra Lampemesteren.dk, som sælger eksklusive lamper i topklasse.

Den rigtige bogføring

Op mod 50% af alle iværksættere og selvstændige synes, at netop denne del af arbejdet er den mest omfattende og svært forståelige. Derfor er det en god ide ikke bare at have et godt regnskabsprogram, men også undersøge om du har brug for og mulighed for bistand til at få helt styr på bogholderiet.

6.
Christian Lisby fra https://www.kassekreditten.dk/

Den rigtige finansiering

Langt de fleste iværksættere vil have brug for en eller anden form for finansiering, for at få startet deres virksomhed op. Derfor er det en rigtig god ide at sætte dig ind i, hvilke former for finansiering, der findes.

7.
Jesper fra Profillageret

Det rigtige navn og logo

Når du skal i gang med at markedsføre din virksomhed, hvilket er essentielt for at skabe omsætning. Er det vigtigt, at du har styr på logo og navn, så du kan skabe genkendelighed hos kunderne. Tænk over, at det skal være noget, der kan følge dig gennem alle faserne af virksomhedens udvikling.

8.
Simon fra Nutimo

Spring ud i det

Du kan forberede dig nok så godt, men springer du aldrig ud i det, erfarer du ikke. Det er ikke et nederlag at fejle, hvis ikke du begår den samme fejl flere gange. Spring ud i det og lær undervejs.

Har du styr på de helt praktiske og administrative ting, er du fysisk klar til at springe ud som iværksætter…. MEN rigtig mange glemmer at mærke efter mavefornemmelsen og lige trække vejret, inden de kaster sig ud i livet som selvstændig. Det er også den del. som de fleste sider med råd til iværksættere overser, men her er ti rigtig gode bud på bløde værdier, der hjælper dig til at blive både succesfuld OG glad som iværksætter:

9.
Morten fra Billigvvs

Hjemmet

At starte som iværksætter er benhårdt og kræver fuld fokus og ofte også rigtig mange, lange arbejdsdage. Har I små børn i hjemmet, er det måske værd at vente et par år til de er lidt større og kan klare mere selv, men ellers er der intet dårligt tidspunkt at springe ud i iværksætteri.

10.
Louise fra STOY

Pas på dig selv

Husk at lytte til dig selv og din krop. Husk at holde pause! Rigtig mange iværksættere presser sig selv for hårdt, og ender derfor med at blive syge af stress. Det kommer du ikke langt med, og derfor er det vigtigt, at du lytter til dig selv og husker at holde fri, da det betaler sig i længden.

11.
Steffen fra fodboldbilletter.com, som giver et fuldt overblik over fodboldbilletter, fodboldrejser og fodboldture i Europa.

Husk at holde ferie

Når du er din egen chef og muligvis også eneste ansatte, så er der hele tiden noget at lave. En mail, der kan besvares, et opkald, der kan foretages og meget mere. Men det er vigtigt, at du husker at holde weekend og ferie. Måske ikke så meget som du plejer i starten, men nok til at du holder dig frisk og rask. Der findes ikke mange ting der giver lige så meget energi, som en fodboldtur. Vores side Fodboldbilletter.com er en gratis forbrugertjeneste, hvor du kan sammenligne priser på fodboldrejser, fodboldbilletter og fodboldture til alle større ligaer i Europa

12.
Jørgen fra Designlite

Hold fast i det, du brænder for

Du kommer til at bruge rigtig mange timer på dit firma som selvstændig, og derfor er det vigtigt, at du brænder for det du laver og ikke bliver utålmodig. Her er belysning en stor del af det, da det er vigtigt at have et godt arbejdsklima. Designerlamper er ikke blot lækre, men de hjælper også med at give dig det rigtige lys, så du kan arbejde de mange timer, som iværksætteri kræver.

Går du og drømmer om at springe ud i livet som selvstændig, men er du ikke nået til det sted, hvor du helt tør endnu, er du langt fra alene. Men tøv ikke. Brug i stedet tiden til at forberede dig, researche og blive klogere mens du samler mod og information nok til at gøre din drøm til virkelighed.

Du behøver ikke være bange for, at der er andre, der stjæler din ide, for brænder du for den, så finder du med garanti en måde at tilbyde dine kunder noget, der er helt specielt for dig og det, som du kan. Iværksætteri er i sandhed en rejse og på rigtig mange måder kan du med stor fordel forbedrede dig på same måde, som du gør, inden du drager ud i verden. Med ovenstående råd har du et rigtig godt udgangspunkt for at forberede dig på at tage det endelige skridt.

Nyheder udvalgt til dig