annonce

De vigtige overvejelser før et sengekøb

Hvis du er ved at være nået til det punkt, hvor din gamle seng har tjent sin tid, så kan det være, at du skal ud og investere i en ny seng.

En ny seng kan gøre mange gode ting for dig, og vi ved alle, at en velfungerende hverdag starter ved en god nattesøvn. Derfor kan det være en god idé at sætte sig godt ind i, hvad en god seng er – og vigtigst af alt: hvad den perfekte seng er for lige præcis dig. Senge er lige så individuelle som sko. De findes i forskellige størrelser, modeller, typer og blødheder. Alle disse ting er vigtige parametre, som du skal huske at tænke på, inden du køber din nye seng.

En vigtig investering i fremtiden

Du kommer til at tilbringe cirka en tredjedel af dit liv i din seng. Derfor er det vigtigt, at sengen er et velovervejet køb. Kvaliteten skal være i orden, og du skal huske at sørge for, at alle de nødvendige parametre er opfyldt, så de passer til dig og din krop. Først og fremmest kan du overveje de forskellige typer senge, der eksisterer. Helt overordnet findes der kontinentalsenge, boxsenge og elevationssenge.

Hvis du tænker på et køb af ny kontinentalsenge, er det godt at vide, hvordan den er opbygget. Den består af tre lag: nederst finder man en træramme med fjedre, ovenpå den ligger der en madras, og øverst placerer man en topmadras. Denne opbygning betyder, at en kontinentalseng ofte er lidt højere end eksempelvis en almindelig boxseng. Det giver samtidig høj komfort, og så har de fleste kontinentalsenge et elegant look, som udstråler lækker kvalitet.

En boxseng er bygget op af en træramme med en springmadras bygget ind i. Sengebene kan man montere direkte på trærammen, og det gør boxsengen til en dejlig nem løsning. Med en lækker topmadras på din boxseng kan du også opnå god komfort.

Sidst, men ikke mindst: elevationssengen. En elevationsseng består generelt af en ramme med madras og topmadras. Denne sengetype kan give dig enormt god komfort, og den kan samtidigt afhjælpe eller forebygge mange problemer. Da du kan hæve hovedenden, kan du også få lov til at sove godt, selv med en forkølelse. Hæver du fodenden, mens du sover, kan du også forebygge kredsløbsproblemer. Elevationssengen kan også være et godt hjælpemiddel, hvis du har rygproblemer eller lignende.

Detaljerne som giver dig god søvn

Når du har fundet den sengetype, som passer til dine behov, kan du gå dybere ned i detaljerne. Designet af sengen skal selvfølgelig helst passe godt ind i dit soveværelse, så du kan få et stilet og harmonisk rum at sove i. Men med senge er og bliver det komforten, som er det vigtigste. Du skal sørge for at vælge en seng i den helt rigtige størrelse. Til én voksen behøver sengen ikke at være mere end 90 cm bred, mens du til to voksne gerne skal have en seng på minimum 180 cm. Fjedre findes der forskellige typer af, og de adskiller sig typisk på holdbarhed, komfort og fleksibilitet. Det hænger lidt sammen med madrasserne.

Du skal selvfølgelig sørge for at købe en madras, som passer til din krop. Du skal også huske på, at en madras godt kan være lidt tid om at vise sit sande jeg. Du kan derfor godt forvente, at der går to-tre uger, før madrassens komfort er helt optimal. Til sidst skal enhver seng jo helst toppes af med en lækker topmadras. Topmadrassen er en god mulighed for at give sengens komfort det sidste personlige præg, da topmadrasser findes i mange forskellige afskygninger.

Når du køber seng, skal du huske på, at den kommer til at spille en stor rolle for dit generelle velvære. Pengene er givet rigtig godt ud, når man køber seng – derfor kan du også være sikker på, at du får ekstra kvalitet for de ekstra penge, du måtte være villig til at bruge på projektet.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst