Business

Normalt er sommer og varme ikke lig med ekstra forbrug af el. Snarere tværtimod.

Virksomhed

Lavpris VVS

Adresse

Gåseagervej 12A, 8250 Egå

Telefon

86 77 00 44

E-mail

salg@lavprisvvs.dk

Webside

https://www.lavprisvvs.dk/

Annonce Virksomhedsprofil - 3. sep 2018

Den varme sommer har højnet salget af billige elartikler

Når solen skinner, så slukker danskerne normalt for radiatorerne, smider mad på kulgrillen, og hygger med levende lys om aftenen. Men når vejret har været så godt, som det var i denne sommer, så bliver situationen en anden. For med det normalt så kølige danske vejr er vi slet ikke gearet til at håndtere næsten tropiske tilstande om sommeren. Derfor har det for mange været en stor udfordring med de mange varme dage og natte oveni, at der har været mangel på regn.

Danskere finder alternativer til air condition

For med en helt uvant varme, så går mange af os nok, og drømmer om aircondition til at køle os ned, når vi er indenfor. Netop aircondition har man i rigtig mange lande, hvor de er vant til de varme somre

Men da dette ikke er normen i Danmark, så er det kun meget få huse, som er udstyret med aircondition. Vi har ikke engang faner installeret i loftet til at bevæge luften rundt. Derfor har danskerne denne sommer tænkt i alternative baner, hvilket har resulteret i et stigende salg af elartikler.

Flere danskere køber ventilatorer online

På trods af de efterhånden synlige konsekvenser ved den globale opvarmning, så er det endnu ikke til at vide, om de usædvanligt varme somre begynder at blive en norm. Derfor er der mange danskere, som har valgt ikke at installere noget permanent men derimod at købe udstyr til lejligheden.

Blandt andet har der været rigtig mange online salg af lidt billigere og lidt mere fikse el-produkter såsom ventilatorer til både bord og loft. Disse apparater er smarte, fordi de ikke koster så meget – og så er de tilmed også nemme at sætte op samt pille ned igen.

Hvordan ser fremtiden ud?

Professorer inden for klima- og geofysik har kigget på den varmemæssige udvikling både i Danmark og globalt. Og selvom de ikke mener, at klimaforandringer bærer hele skylden for den varme sommer, så menes de at kunne være en del af årsagen til dem.

Det er nemlig ikke første gang, at Danmark har haft meget varme somre. Til gengæld er det sjældent set før, at gennemsnitstemperaturen har været så støt høj – og dette kan tilskrives den globale opvarmning, konstateres det. Vi kan derfor godt forvente mere stabile varmegrader i Danmark om sommeren fremover.

Måske en ændring i salget af elartikler

Begynder temperaturerne at stige mere jævnt, så kan vi nok godt se frem til en mere generel ændring af danskernes forbrug af elartikler. For hvis varmen bliver permanent, så skal de elektroniske løsninger jo også gerne være det.

Derfor kan vi forvente, at salget af aircondition-anlæg og permanente vifter til loftet kommer til at stige lineært med temperaturen. Hvem ved, måske bliver det i fremtiden blot en normal adfærd, at disse objekter installeres i et dansk hjem allerede idet, at det bliver bygget.

Nyheder udvalgt til dig