annonce

De sidste 10 år har der været færre indbrud end førhen, men der sker stadig rigtig mange

Her i 2018 har vi oplevet det laveste antal indbrud i 10 år. Sidste gang statistikken så lige så god ud var i 2007. Allerede i 2008 begyndte der at ske forfærdeligt mange indbrud, og denne negative udvikling har fortsat indtil i år.

I de første 6 måneder af 2008 blev der anmeldt cirka 20.000 indbrud over hele landet. I det første halvår af 2018 er tallet på 13.000. Der er altså sket et kraftigt fald på hele 35 procent.

Det er naturligvis positivt, at man ser en udvikling, og at Danmark nu klarer sig bedre på denne front, end hvad landet har gjort i 10 år, men hvor lavt er tallet ’13.000’ egentligt? Hvis denne trend fortsætter i det sidste halvår af 2018, vil der være begået 26.000 anmeldte indbrud i år. Dette svarer til 71,2 indbrud om dagen og altså næsten 3 indbrud i timen.

Her sker der flest indbrud

Her i 2018 kan vi altså regne med, at der i gennemsnit bliver anmeldt et indbrud hvert 20. minut, men hvor sker der egentligt flest indbrud?

Her er de mest værst ramte kommuner i 2018:

·         Rudersdal

·         Vallensbæk

·         Hvidovre

·         Egedal

·         Dragør

Om disse kommuner kan man sige, at de alle befinder sig på Sjælland, og at det generelt er ’rige’ kommuner, hvilket er en ret god indikation på, hvorfor tyvene har udvalgt netop disse områder.

Det er generelt i de mørke efterårs- og vintermåneder, at der sker flest indbrud, og der sker klart flest omkring jul og nytår, så i disse tider skal du være ekstra opmærksom på dit hjem.

En af grundene til den positive udvikling er netop, at der er kommet mere opmærksomhed på emnet. Danskerne er blevet bedre til at sikre hjemmet. Vi ser for eksempel flere og flere tyverialarmer og grupperinger (nabohjælp), som er med til at bekæmpe antallet af indbrud. Men som du kan læse om i næste afsnit, er der stadig ét område, der er hårdt ramt.

Containerindbrud er fortsat et problem – sådan sikrer du dig

Husene og boligområderne er bedre beskyttet, men dette gælder ikke for opbevaring. Mange vælger at leje en container til opbevaring af forskellige ting, og dette gælder både for private og erhvervsfolk.

På dette område kan der dog også gøres noget, her får du tre gode råd:

Lej container: Sørg for, at den er sikker

- Det første råd lyder på, at du altid bør sikre dig, at containeren er sikker. Det er blandt andet vigtigt, at den har en forsikringsgodkendt lås.

Hold øje med containeren

- Overvågning er altid en god ide, især hvis man bor i et udsat område. Så hvis du opbevarer værdifulde ting/varer i containeren, bør du uden tvivl overveje sikkerhedsovervågning.

Tænk dig om

- Hvis du anvender containeren til ekstra lagerplads hos dit firma, bør du uden tvivl placere de mindre værdifulde varer i disse containere. Derved er der mere plads på dit primære lager til de mere værdifulde genstande.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst