annonce

Der ses flere og flere elcykler på de nordjyske cykelstier

Flere nordjyder vælger en elcykel som alternativ til bil nummer to.

Dette glæder de mange nordjyske cykelforretninger, som har oplevet en massiv efterspørgsel på elektriske cykler, eller også bare kaldet elcykler. Man behøver dog ikke at være cykelforhandler for at vide, at nordjyderne er glade for den moderne cykel med indbygget batteri og motor. Det vil man nemlig slet ikke være i tvivl om, hvis man jævnligt færdes på cykelstierne i den nordjyske del af landet. Her vil man nemlig typisk støde på den ene elcykel efter den anden. Begejstringen vil ingen ende tage.

Hvorfor er nordjyderne så glade for elcykler?

Dét er der formentlig mere end én god grund til. Der er i hvert fald mulighed for at fremhæve en lang række fordele ved elcyklen.

En elcykel kan købes som alternativ til en ekstra bil, men man kan også overveje at købe en elcykel af andre grunde. De fleste ejere af en elcykel fremhæver fordele som markante tidsbesparelser, betydelige økonomiske besparelser, mindre sved på panden og mere frisk luft som de største fordele ved elcyklen.

Hos landsdelens cykelforretninger oplever man ikke kun en stor interesse for elcykler blandt de ældre. Interessen er i den grad også at spore hos den yngre del af befolkningen, som sætter pris på at kunne cykle på arbejde eller skole uden at blive drivvåd af sved. Det er takket være hjælpemotoren ikke nært så hårdt at komme frem i verden på en elcykel sammenlignet med en alm. cykel. Denne fordel falder tilsyneladende i god jord hos nordjyderne.

Ønsker du også at blive ejer af en velsmurt elcykel med masser af funktioner og høj brugervenlighed? Så kan du lægge vejen forbi stroembikes.dk, som forhandler danskproducerede elcykler af høj kvalitet. Der findes masser af smarte elcykler til både mænd og kvinder – unge såvel som gamle.

Så mange elcykler bliver der solgt på det danske marked

I 2017 udgjorde salget af elcykler hele 8,4 % af det samlede cykelsalg. Dette tal forventes at stige yderligere de kommende år. Det vil ske i takt med, at flere får øjnene op for elcyklens mange kvaliteter. Flere eksperter har spået elcyklen en lovende fremtid, men om den elektriske cykel nogensinde komme til at vælte den traditionelle cykel af pinden kan kun fremtiden berette om. Hvad tror du?

Siden det d. 1. juli 2018 blev lovligt at benytte hurtige elcykler – også kaldet speed pedelecs – er der for alvor kommet gang i salget. De hurtige elcykler, som kan køre op til 45 km/t hitter hos travle danskere, som ønsker at spare tid på den daglige transport. Dog har der også været en del kritik af de nye elcykler, som af flere politikere og andre eksperter beskrives som farlige og utryghedsskabende. For eksempel udtrykker direktør i Cyklistforbundet, Klaus Bondam, bekymring, idet han vurderer, at de såkaldte speed pedelecs vil forårsage mange ulykker i trafikken.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.