annonce

Derfor bør du renovere din stue

Det der projekt med at renovere din stue – det er da nu, at du skal i gang med det.

Det kan umiddelbart virke som noget af en mundfuld at skulle renovere hele din stue, men når du først er gået i gang med det, kommer det til at gå let som en leg.

Har du dog svært svært ved at finde ud af, hvor og hvordan du skal gå i gang, kan du finde inspiration til det her.

Få styr på dine møbler

Som noget af det første, skal du danne dig et overblik over din møbelbeholdning. Hvad har du? Hvad mangler du? Er der noget, der skal skiftes ud? Med andre ord skal du finde ud af, hvilke møbler du har, og hvilke møbler du skal ud og købe.

Måske har du allerede en sofa, men mangle en matchende lænestol? Det kan også være, at det ville være pænt med et nyt sofabord eller en flot fodskammel? Hvem ved, måske skal alt skiftes ud.

Få skaffet de møbler, du skal bruge, inden du er færdig med at renovere. Du kan købe dem over nettet og arrangere, at de skal leveres hjem til din adresse, når du er parat til at indrette din stue.

Hvad skal der laves?

Inden du giver dig i kast med møblerne, er det en god idé at have styr på præcis hvad der skal laves. Er det et sort projekt med vægge, der skal væltes, og gulv der skal skiftes? Eller er det nogle mere overkommelige indgreb så som maling af væg, loft og måske gulv? Under alle omstændigheder kan du ikke begynde dit projekt, før du har styr på dette.

Du skal også overveje, om du skal bruge hjælp, eller om det er noget, du kan klare selv. Hvorvidt det er en god idé at købe sig til håndværker- eller malerhjælp afhænger af projektets sværhedsgrad, dine egne evner, hvor meget tid, du kan afsætte til det, og om du har venner eller familie, der kan være behjælpelige.

Lav en farvepalette

Maling, møbler, tapet, pynt – det skulle jo gerne matche. Eller i hvert fald harmonere med hinanden. Du kan derfor passende starte renoveringsprojektet med at gå lidt kreativt til værks og bestemme dig for, hvilke farve du gerne vil have i din nye stue.

At beslutte sig for en farvepalette på forhånd, kan gøre resten af renoveringsprocessen lidt lettere. Det bliver lettere at købe møbler, at vælge maling og/eller tapet, at købe billeder til væggene, gulvtæpper, puder, pynteting osv., når du ved, hvilke farver de forskellige ting skal være.

Husk på, at alting ikke nødvendigvis behøver at matche. Der kan nogle gang være utrolig flot at kombinere kontrasterende farve.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.