annonce

Derfor er det sundt for dig at lægge puslespil

Puslespil er en aktivitet for folk i alle aldre. Lige fra vi bliver født får vi stukket puslespil i hånden for at træne motorikken og de kognitive færdigheder. Mange ældre lægger dog også puslespil, hvilket ofte er for underholdnings skyld, samtidig med at det hjælper dig med at holde hovedet frisk og i form. Her er tre gode grunde til, at du bør lægge nogle flere puslespil.

God udfordring

Uanset hvor gammel du er, findes der en puslespil der kan udfordre dig. Måske bliver du udfordret ved en simpel puslespil med 100 til 200 brikker, måske skal der 1000 til, og måske bliver du først rigtig udfordret, når puslespillet tager en uventet form eller drejning. Dette kan for eksempel være ved at lægge et af de runde puslespil er på denne shop . Her kan du løbende vælge en svære puslespil indtil du bliver en sand mester. Føles det stadigt for let, kan du begyndte at tage tid på, hvor længe det tager dig. Udlån herefter det samme puslespil til venner og familie, og se om de kan gøre det hurtigere end dig.

Stort social element

Hvis du nogensinde har boet sammen med nogen der har lagt puslespil, vil du vide hvor svært det kan være at holde fingrene fra brikkerne. Et større puslespil kan sagtens tage flere dage og endda uger at ligge, og i mellemtiden kan mange forskellige have været inde over for at lægge et par brikker. Puslespil kan også være en ganske fin underholdning sammen med en ven, partner eller dit barn. Som et alternativ til fjernsynet de sene aftentimer, kan en god omgang puslespil også være med til at åbne op for nogle gode snakke.

Træn hjernen

De at lægge puslespil er faktisk også sund for hjernen. I og med de sidder og leder efter mønstre, scanner din hjernen konstant bordet for brikker og ledetråde. Præcis som en sudoku, er puslespil derfor en sund aktivitet for din hjerne, da den hjælper med at træne din evne til at tænke skarp. Dertil træner det samtidigt din tålmodighed, når du må sidde på 5. minut og lede efter den brik, som du er sikker på må være havnet i støvsugeren ved et uheld. Netop derfor er puslespil også en fantastisk aktivitet for både børn og ældre, da disse om nogle har behov for at få gang i samt få vedligeholdt hjernen.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.