annonce

Derfor har Luksusfælden succes

Det er altid svært at vide, om programmer på TV også holder, når kameraet slukkes. Et program som Luksusfælden handler om at rette op på danskeres økonomi gennem gode råd. Det er op til deltagerne, om de fortsætter med at bruge rådene, når kameraholdet ikke længere er der.

For ofte løses deres økonomiske problemer først efter mange år - oftest helt op til 10-30 år. Det kan være ekstremt hårdt at skulle leve uden penge i så mange år, og derfor er det muligt, at mange falder i.

Men der er ingenting galt med de råd, som man får af programmet. Det er råd, som vi alle sammen kan tage til os. Også selvom vi ikke har en dårlig økonomi. Ofte er det bedre at få styr på sin økonomi, inden man ender derude, hvor man ikke længere kan se nogle udvej.

I første omgang finder de ud af, hvad man har brugt penge på de sidste mange år. I Luksusfældens tilfælde handler det om at finde ud af, hvorfor man har fået massiv gæld. På den måde ved de mere om, hvor de skal skære væk, og hvordan de løser problemet.

Hvis du ikke skylder penge, eller hvis du ikke skylder særlig meget, er det stadigvæk en god idé at finde ud af, hvad du har brugt dine penge på. På den måde bliver det lettere for dig at afgøre, om du kan få en større opsparing. Ofte bruger vi penge på mange ting, som vi året efter er helt ligeglade med.

Når du har kigget tilbage på dit personlige regnskab, kan du lægge det budget, som du har levet med de sidste mange år. På den måde kan du se, om du har haft underskud hver eneste måned, og derfor i dag skylder mange penge.

Det er det, som de gør i Luksusfælden for at vise deltagerne, hvor de har brugt deres penge henne hver måned. På den måde kan de lettere se, hvorfor de er endt i alvorlige problemer.

Det betyder ikke, at du nødvendigvis skylder penge, men det kan være, at du bruger mange penge på en kategori, som ikke gør dig lykkelig i dit liv. Her har du mulighed for at skære ned, så du kan spare op til sjovere ting. Det kommer vi til i næste punkt.

For nu er du klar til at lægge et nyt budget, som tager højde for, hvad du gerne vil med dit liv. Hvis du har gæld, så skal du nu til at afdrage på den hver eneste måned. Hvis du ikke har gæld, kan det være, at du hellere vil spare op til en ferie end at bruge dem på mad. Der er mange muligheder.

Hvis du skal låne penge, skal du også kende dit rådighedsbeløb, så du ved, hvor hurtigt du kan betale et lån tilbage. Du kan her finde overblik over nogle af de mange forskellige lån, som er derude. Disse tre punkter er dem, som Luksusfælden går igennem, og det kan du også gøre for din økonomi.
Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden


;