annonce

Derfor skal du sove godt: De mange fordele ved god søvn

Når hovedet falder ned mod puden, skuldrene falder ned fra deres krampagtige positioner, og stressniveauet falder et par grader, når du lægger dig til at sove, er det ikke kun godt for din træthed.

Søvn er et behov, som alle dyr er nødsaget til at indfri – vi har faktisk intet valg. Uden søvn fungerer vores kroppe og hjerner ikke optimalt, og vores glæder og værdsættelse af livet er heller ikke i top. Søvnen har noget at skulle have sagt på næsten alle punkter af vores psyke og krop. Derfor er det det umådeligt vigtigt med en god nattesøvn, hvilket især kan imødekommes med en god seng – læs mere.

Det får du ud af en god søvn

Som sagt bliver stort set alt bedre via god søvn, men for at eksemplificere netop hvor vigtigt søvn er, er her blot nogle af de aspekter, der forbedres:

- Dit humør forværres, hvis du ikke har sovet ordentligt. Du har sikkert selv prøvet dette. Dette sker fordi kroppens og hjernens tilstand automatisk bliver forværret, hvis de har været udsat for søvnmangel. Det er ligesom, hvis du holder en computer kørende i lang tid uden at slukke og dermed opdatere den. Efterhånden fungerer den mindre godt.

- Dit helbred forbedres med god søvn. Du er mindre modtagelig over for diverse sygdomme, dit immunsystem holdes ved lige. Dit blodtryk sænkes også om natten. Hvis vi kører videre med computer-sammenligningen, så bliver en computer også mere modtagelig over for virusser, hvis den ikke opdateres i lang tid.

- Uden søvn skaber du en situation, hvor du nemmere tager på i vægt. Hvis du mangler søvn, bliver hormonerne leptin og ghrelin forvirrede, og disse hormoner styrer din appetit. Derudover er det også sværere at få sig selv til at være aktiv, hvis du mangler søvn. Du har mest lyst til at sove.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.