annonce

Det kan blive dyrt ikke at være proaktiv

Vi kan godt lide at pussenusse om vores hjem. Indretningen skal være i orden, den rigtige maling på væggene, flotte fliser på terrassen og lakeret trægulv, men har du egentlig styr på hvad der foregår under boligen?

Med TV inspektion af dine kloakrør kan man identificere, hvorfor toilettet ikke skyller ordentligt ud, hvor lugtgener kommer fra og hvilken stand rørene er i. Et velkendt problem er skadedyr. Rotter hygger sig nede i vores underjordiske systemer sig og forårsager skader - og omkostninger for os. Den proaktive og billigere løsning er noget så simpel som en rottespærre, der forhindrer dem i at trænge ind.

For at undgå ubehagelige overraskelser, kan man med fordel have en fast ordning med en autoriseret kloakmester, for at komme eventuelle problemer i forkøbet. En lang række kloakarbejde falder desuden ind under det, man kalder håndværkerfradrag. Du kan altså hive noget af din investering hjem igen ved at trække din regning fra i skat. Disse fradrag gælder blandt andet udskiftning af kloakrør, kloakarbejde på egen grund, faskiner og diverse anlæg.

Dit eller forsyningens problem?

Har du en stoppet kloak eller et stoppet toilet? Inden du går i panik, kan det godt - helt bogstaveligt - betale sig, at tjekke sin skelbrønd inden man ringer efter kloakservice. En skelbrønd er en brønd, der markerer, hvor den offentlige kloaksystem overtager dit spildevand fra dit hjem og sender det videre til et renseanlæg. Er skelbrønden fyldt, er det nemlig ikke dit, men forsyningens ansvar at løse problemet. Den del der ér dit ansvar, er at dækslet skal være synligt. Er dine nye fliser i vejen, fjernes det og genetableringen af det er på egen regning. Synes man ikke, at dækslet er et særligt kønt syn, kan man med fordel stille en blomsterkrukke på, der let kan flyttes, når man skal have adgang til det.

Mange problemer - en løsning

Er en fyldt skelbrønd ikke tilfældet og kloakken alligevel stopper eller lugter, så er der sandsynligvis noget galt med dine kloakrør. Det kan være tegn på en defekt kloak eller et tilstoppet til- eller afløb. Dette kan afhjælpes med spuling og slamsugning i . Det lyder ikke ligefrem romantisk, men det er i den grad effektivt. Nogen gange viser en forstoppelse sig at være omkringliggende træer og buske, hvis rødder er groet ned i kloakledninger. Her kan en slamsuger også være behjælpelig, da den kan konverteres til en rodskære. En slamsuger løser et bredt spektrum af problemer, hvad end det er en indtørret gylletank på gården eller noget så basalt som en stoppet håndvask i villakvarteret. De bruges desuden til at tømme og rense enhver type brønd, benzin- og olieudskiller samt fedtudskiller. Slamsugning i Nordjylland, såvel som i resten af landet, sørger for at de problematikker, der er ift. kloakker, ikke bemærkes i hverdagen, så vi kan gå videre med vores daglige gøremål

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.