annonce

Din guide til at finde den perfekte festkjole

De fleste kvinder kender det. Du skal til fest, men hvad skal du have på? Klædeskabet virker gabende tomt, selvom det er fyldt med tøj - der er bare ikke noget, der synes at passe. Hvad gør du så? Du søger på nettet, eller tager et smut ind til dine foretrukne tøjbutikker og håber på, der er noget at finde.

Nogle gange er der masser af smukke muligheder, andre gange er det svært bare at finde en eneste festkjole. Det er her, at vi kommer ind i billedet og kan tilbyde dig en hjælpende hånd. Vi har samlet en guide til dig, for at hjælpe dig med at finde den perfekte festkjole, når situationen kan virke uoverskuelig, eller du måske er under tidspres.

Hvad skal du bruge din festkjole til?

Et af de vigtigste spørgsmål, du kan stille dig selv, når du er på udkig efter en festkjole, er, hvad skal kjolen bruges til? Er det til en stor 30 års fødselsdagsfest med vennerne, morfars 75 års fødselsdag med familien, julefrokost på arbejdet eller noget helt fjerde? Det er vigtigt at overveje konteksten af festen for at vurdere, om du skal ud at finde det helt store skrud af en festkjole, eller om du nærmere skal finde en fin kortere sag.

I den forbindelse er det også vigtigt at huske på, om der er et tema til festen. Har værten inviteret til fest med James Bond-tema, eller er det bare dine fire nærmeste veninder, der skal give den gas på dansegulvet? En god idé kan også være at forhøre dig blandt de øvrige gæster om, hvad de tænker at tage på. På den måde kan du få en fornemmelse for hvilken slags fest, de forventer, det bliver, så du kommer ikke til at opleve, at du føler dig over- eller underdressed.

Hvilken slags festkjole føler du dig tilpas i?

Et andet vigtigt skridt i processen for at finde din nye festkjole er, at du skal finde noget, du føler dig godt tilpas i. Der findes ikke noget værre, end at bruge en hel aften i noget tøj, man ikke har det godt i. Det kan enten være fordi, det er den forkerte størrelse, noget du føler dig fjollet i, eller det ganske enkelt bare slet ikke er din stil. Derfor er det en rigtig god idé enten at prøve kjolen, før du køber den, eller du kan vælge at besøge en webshop, der giver dig mulighed for nemt og bekvemt at kunne returnere varen, hvis den ikke passer, eller af den ene eller den anden grund bare ikke lige er dig.

Du kan også gøre dig nogle overvejelser om, hvorvidt kjolen skal være kort eller lang, tætsiddende eller løs, og i særdeleshed også hvilken farve, du kunne tænke dig. En festkjole skal fremhæve dine bedste punkter og få dig til at føle dig smuk. Det er ikke alle festkjoler, der kan give dig dette, men de bedste kan, og det er derfor, at du gang på gang hiver lige præcis den festkjole ud af skabet. Hvis du ved, at maveregionen er et særligt ømtåleligt område for dig, så er det dumt at købe en kjole, der strammer omkring maven. Hvis du skal bruge hele aftenen på at suge maven ind, kan du slet ikke nyde aftenen og være til stede. Du kan derfor med fordel vælge en festkjole, der giver dig mere plads, og som ikke strammer om lige præcis dette område.

Spring ud i det - Prøv noget nyt

Når alt det så er sagt, er det også vigtigt at prøve noget nyt en gang imellem. Hvis du altid vælger den lille sorte, når du skal ud, så prøv noget med farver næste gang. Start i det små - introducer farver lidt ad gangen til din garderobe, så du langsom kan få bygget farvepalletten op. En festkjole skal kunne bruges flere gange, og det nytter altså ikke noget, hvis du køber en gul kjole, du aldrig kommer til at tage på igen, fordi det måske ikke lige var dig til at starte med.

Efter du har læst vores lille guide til at finde den perfekte festkjole, kan du med fordel lave en mental checkliste eller sågar ønskeliste for din perfekte festkjole. Hvilken anledning skal kjolen benyttes til? Skal den være kort eller lang? Skal den være tætsiddende eller løs? Er der bestemte farvetyper, du især godt kunne tænke dig? Alle disse spørgsmål kan hjælpe dig med til at gøre, det lettere og mere overskueligt at finde frem til din perfekte festkjole. Prøv dig frem og start ud med et åbent sind. Måske finder du en kjole, du ikke ville have valgt til at starte med, men efter at have prøvet den på, er du ikke et sekund i tvivl om, at det skal være den.

Vi ønsker dig held og lykke med at finde din nye festkjole, og husk; det må godt være lidt sjovt.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst