annonce

Disse former for bredbånd er populære blandt nordjyderne

Ikke alle er klar over det, men der findes faktisk flere typer bredbånd, man kan vælge mellem, når man bestiller sin bredbåndsforbindelse.

Det er dog ikke alle typer bredbånd, der er lige populære. At det er gældende er naturligvis ikke uden grund. Derimod skyldes det, at der er stor forskel på bredbåndstypernes stabilitet og hastighed.

Derfor er der også primært to typer bredbånd, der er populære hos nordjyderne, hvoraf især en af dem vinder mere og mere frem.

Coax

Hvis du bestiller en Coax-forbindelse, betyder det, at du får leveret internet gennem antennestikket. Derfor ser man også størstedelen af disse forbindelser på hjemmeadresser, hvor de ofte fås som standardaftaler med en TV-pakke.

Mange Coax-aftaler er desuden leveret som en hjemmearbejdsplads eller bruttolønsordning igennem arbejdsgiveren, lyder det fra TDC.

Med en Coax-forbindelse er det muligt at opnå en god hastighed, da disse forbindelser leveres med en downloadhastighed på op til 1 Gbit. Det kræver dog, at adressen er tilsluttet den nyeste version.

Fiber

Fibernettet er blevet mere udbredt i løbet af de senere år, og derfor er det også et meget populært valg blandt nordjyderne. Især efter, at det er blevet muligt at finde billigt fibernet hos flere udbydere.

I modsætning til den traditionelle DSL-forbindelse, er fibernettet en hurtig internetløsning, der kan levere hastigheder på op til 10 Gbit. Det er dog sjældent, at der på private adresser er behov for en forbindelse med så høje hastigheder.

Anses som værende fremtidens internetteknologi

Fibernettet er her allerede, men det anses alligevel for at være fremtiden inden for internetteknologi. Den primære årsag til, at det er gældende er, at man er i stand til at levere hastigheder på førnævnte niveau.

Fiber bliver leveret som lysleder igennem glas eller plastik, hvilket betyder, at det er muligt at sende data markant hurtigere. Samtidig garanterer det også, at forbindelsen ikke forstyrres af støj, hvorfor alle fiberforbindelser leveres med garanti på hastigheden.

Hvilken type bredbånd bør man vælge?

Hvis du skal bestille en ny bredbåndsforbindelse, er du næppe i tvivl om, at dine muligheder er mange. Hvad du derimod kan være i tvivl om er, hvilken af de forskellige typer bredbånd du bør vælge.

Som angivet herover, er fibernettet fremtidens internetteknologi, og derfor anbefales det til hver en tid at vælge en fiberforbindelse.

Vælger du en fiberforbindelse, er du ikke blot garanteret at få den hastighed, du betaler for. Du er også garanteret, at mængden af brugere og støj på linjen ikke påvirker hverken hastighed eller stabilitet.

Ikke alle kan få fibernet

På trods af, at fibernettet er på vej frem, er det endnu ikke alle, der har muligheden for at få en fiberforbindelse.

Det skyldes, at det endnu ikke er alle steder i Nordjylland, der er nedgravet kabler til formålet. Derfor er det ikke garanteret, at du har mulighed for at få leveret en fiberforbindelse på din adresse.

Heldigvis er det kun et fåtal af steder, at det endnu ikke er muligt at bestille en fiberforbindelse. Og fibernettet bliver hele tiden udvidet - ikke blot i Nordjylland, men i hele landet.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.