annonce

Disse investeringer forøger salgsværdien af din bolig

Det er en stor beslutning, når man vælger at sælge sin bolig. I bedste fald kan man tjene penge på salget, men man kan også risikere at komme derfra med et tab.

Mange boligejere er ikke opmærksomme på, at de kan forøge salgsværdien af deres bolig ved at investere nogle penge i vedligehold. Med andre ord er værdiforøgelsen større end udgiften til renoveringen – men det er desværre ikke alle investeringer, som kan betale sig.

Herunder kan du læse mere om både de gode og dårlige investeringer, så du kan investere dine penge og din tid på de rigtige ting. Og du må naturligvis ikke glemme, at de gode investeringer også kan gøre det nemmere for dig at sælge din bolig.

Du skal dog være opmærksom på, at det kan være svært at skabe et overskud med renovationer, hvis du bor i ”Udkantsdanmark”. Det kan dog stadig gøre det nemmere at sælge huset, hvilket også kan være en stor udfordring i de mindre attraktive dele af Danmark.

Gode boliginvesteringer

Boligsøgende danskere kigger ofte efter de samme ting, når de skal købe bolig. Det kan du udnytte – og der er især fire faktorer, som kan afgøre om din bolig bliver solgt eller droppet. Det er også de investeringer, som bedst kan betale sig.

Nyt tag

Et gammelt tag kan nemt skræmme købere væk, og især unge boligejere bliver nemt skræmt væk ved udsigten til skulle stå for projektet med at udskifte taget.

Det vil oftest kunne betale sig at udskifte et gammelt tag, hvis du vil sælge din bolig. Du skal dog være opmærksom på, at det næppe kan betale sig at investere i et dyrt tag – for eksempel glaserede tagsten. I stedet skal du prioritere at vælge et billigt men fornuftigt tag.

Nye vinduer

Nye vinduer er altid en fordel, uanset om man vil sælge sit hus eller ej. Med nye og moderne vinduer kan man spare masser af penge på sin varmeregning, da de isolerer bedre. Men derudover kan man også give sit hus et tiltrængt ansigtsløft.

Vinduer er dog ikke gratis, så det handler om at finde den forhandler, der er Bedst & Billigst. Det kan man heldigvis nemt finde, hvis man er en smule omhyggelig. Følg linket her og find nye vinduer, der kan være med til at øge værdien på din bolig. Det kan, som sagt, altid betale sig med nye vinduer, og så er det en stor fordel, at de bedste vinduer også sagtens kan have en overkommelig pris.

Pudsning af facade

Især ældre boliger bliver attraktive, når de får en pudset facade. Denne renovation er udelukkende visuel, men den kan ændre udseendet på boligen markant og få huset til at fremstå som langt nyere.

Ofte vil en pudsning af facaden være den bedste investering, hvor der er størst fortjeneste at hente i forhold til det investerede beløb. Fortjenesten vil dog naturligvis kun kunne betale sig på et ældre hus.

Maling af indvendige vægge

Mange vil gerne flyttet ind i et nymalet hus, men en flytning er altid hård. Derfor er et nymalet hus langt mere attraktivt for mange købere.

Hvis du vælger at male de indvendige vægge i dit hus, vil det også få huset til at fremstå pænere. Derudover vil rummene også virke lysere og større, hvis du vælger at male væggene hvide.

Du skal være forsigtig med at vælge kraftige farver til de indvendige vægge i dit hus. Det kan skræmme mange købere væk.

Dårlige boliginvesteringer

Det er ikke alle boliginvesteringer, som kan betale sig, hvis du vil sælge din bolig. I værste fald kan disse investeringer betyde store finansielle tab for dig.

Nyt køkken

Det kan være fristende at udskifte dit køkken, hvis du ikke er tilfreds med dit nuværende køkken. Det er dog sjældent en god idé, hvis du gerne vil tjene penge på at sælge dit hus.

Mange købere har deres egne holdninger til hvordan et køkken skal se ud, og derfor har du ingen garanti for, at de er lige så begejstrede for køkkenet som dig. I værste fald kan du endda opleve, at køberen ønsker selv at udskifte køkkenet igen, så dine penge er spildt.

Nyt badeværelse

Et nyt badeværelse kan også være en fristende renovation, men her gælder de samme råd som ved et nyt køkken. Det er ikke sikkert, at køberen bryder sig om badeværelset, og ofte vil de hellere have en besparelse på huset, så de selv kan lave nyt badeværelse, hvis det er nødvendigt.

Du skal især være forsigtig med at lave et stort luksusbadeværelse, for her er det især svært at få pengene igen. Til gengæld kan det ofte betale sig at tilføje et endnu et badeværelse til huset – for eksempel, hvis du har et lille rum, som er til overs. Især familier vil gerne have et hus med flere badeværelser.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden


;