annonce

Disse kriterier er vigtige, når unge vælger efterskole

Når unge vælger efterskole, er der flere forskellige parametre, som spiller ind. I denne artikel præsenterer vi nogle af de mest væsentlige parametre, som de unge vælger ud fra. Der vil selvfølgelig også være andre argumenter for valget af efterskole, hvor vi dog finder disse som yderst essentielle.

Linjefaget tæller mest

Ét af de vigtigste parametre, når det kommer til valget af efterskole, er linjefaget. Linjefaget danner rammerne for mange timer i løbet af året, og er derfor noget, som de unge vægter utrolig højt. Mange efterskoler har udviklet deres linjer i de seneste år, hvor man nu både finder E-sportslinjer og meget andet. Flere steder kan du prøve forskellige linjer af i løbet af året, så du både kan kombinere de kreative linjer med de aktive osv.

Derudover kan forskellige efterskoler også have forskellige fokuspunkter, hvor fokus er på mere overordnede ting. Disse efterskoler er f.eks. for unge, som gerne vil på ordblindeefterskole, idrætsefterskole eller musikefterskole. Herunder kan de unge specialisere sig yderligere inden for forskellige linjefag.

Skolen, bygninger og sportsfaciliter tæller også

Et andet vigtigt parameter, som bliver taget med i overvejelserne i valget af efterskole, er efterskolens faciliteter. Ligegyldigt om det er værelserne, klasselokalerne eller idrætshallen, så tæller disse faciliteter også ind på valget. Det er altså ikke nok, hvis blot efterskolen har de rette linjefag. Disse linjer skal også bakkes op af gode faciliteter, hvor de unge kan dyrke deres hobbyer. Der skal eksempelvis være gode sportsfaciliteter på efterskolen for de mange idrætsinteresserede, som gennem hele året skal benytte sig af faciliteterne og udvikle sig.

Traditioner og ture

Mange efterskoler har gennem årene opbygget en lang række traditioner, som også tæller i valget. Ligegyldigt om det er traditioner forbundet med bliveweekender, temadage eller ved gymnastikopvisningen, så skaber traditionerne uden tvivl et større fællesskab blandt eleverne. Dertil kommer det også, at mange efterskoleelever vælger ud fra familiens anbefalinger. Mange efterskoleelever går nemlig på en efterskole, hvor enten deres forældre eller søskende tidligere har gået.

Derudover har mange efterskoler også årlige ture, som gør det mere attraktivt at vælge dem frem for andre. Det kan f.eks. dreje sig om udenlandske sportsarrangementer, overlevelsesture eller lignende. Dette kan også være et stort trækplaster, når der skal vælges efterskole.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.