annonce

Dyrk den nordiske indretningsstil

Den måde vi indretter os på i Norden, har efterhånden vundet indpas i hele Europa. Men, hvad er det den nordiske stil kan, og hvordan indretter man bedst sin bolig i nordisk stil?

Læs med her og bliv klogere på, hvor du skal sætte ind for at være med på trenden.

Tidløs stil

Nordisk stil og skandinavisk design er noget der vækker genklang hos de fleste, der interesserer sig for boligindretning. Den enkle, minimalistiske stil med rene linjer og klassiske møbler er blevet populær i det meste af Europa, og det er ikke så underligt endda. Stilen er nemlig både tidløs og nem at skabe i sit eget hjem.

Råt og rustikt

Når man taler nordisk stil og skandinavisk kvalitet, så ved de fleste, hvad man snakker om. Der er en enkel, lys stil hvor diverse træsorter og naturmaterialer indgår. Den nordiske stil er let og elegant - men har også noget råt og rustikt over sig. Den nordiske måde at indrette sig på har efterhånden stået på i nogle år - så alt tyder på, den er kommet for at blive.

Lyst og luftigt

Når du skal indrette dit hjem efter den nye nordiske stil, så er der nogle ganske få spilleregler, du kan læne dig op ad. Det skal være lyst, luftigt og naturligt. Less is more. Så har du mange møbler, nips og ting og sager, så kan det være du skal til at sortere lidt. Lyse møbler i træmaterialer, uld, skind, hør og keramik i jordfarver passer perfekt ind i den skandinaviske måde at indrette stuen på.

Enkelthed og elegance

Klassiske designmøbler fra Norden er ideelle, når stilen skal følges - men mindre kan også gøre det. De fleste møbelforretninger forhandler møbler i ny nordisk stil med materialer i eg, birk, ask og bambus. Der skal selvfølgelig være plads til kunst på væggene - og hvis du vil holde dig i den nordiske stil, kan du også vælge at hænge et enkelt og elegant vægur op i din stue, køkken - eller hvor, det passer ind.

Inviter naturen ind i dit hjem

I den nordiske stil er det ikke kun møblerne, der sætter stiller. Også puder, tæpper og keramik har meget at sige. Her skal du gå efter lyse nuancer i kvalitetsmaterialer og enkelt design, der skaber ro for øjet. Planter og blomster er også en stor del af den nordiske indretningsstil. Sørg for at omgive dig med mange stueplanter i lyse krukker, og smukke grene, træer og blomster i simle vaser.

Minimalisme i alle rum

Også badeværelset kan nemt holdes i nordisk stil med hvide elementer, lyse håndklæder og en bademåtte i enkel stil. Soveværelset er et rum, der i forvejen er rart at holde minimalistisk, for at skabe luft og plads, når man skal sove og slappe af. Her kan interiør i naturmaterialer, kurve i pileflet og et naturfarvet sengetæpper med puder i uld eller hør skabe den rette nordiske stil og stemning.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.