annonce

Eget domæne? Læs hvordan, og hvad du kan bruge et domæne til

Skal du til at have lavet et website? Ja, så skal du naturligvis først have et domæne. Men hvordan er det lige, man får købt et domæne – og hvad er det konkret, du køber? Det kan du blive klogere på i denne artikel.

Hvad er et domæne?

Lad os først lige få afklaret, hvad et domæne egentlig er for en størrelse. Et domæne er en online ”adresse”, som du køber og betaler et mindre beløb for på fast basis. Alle kan tilgå denne adresse, men kun du har ejerskabet.

På denne adresse kan du så ”bygge” dit kommende website, som besøgende så kan tilgå. For at bygge en hjemmeside skal du udover domænet købe et webhotel, der kan hoste dit website. Et domæne er altså, kort sagt, hele forudsætningen for, at du kan kreere din kommende hjemmeside. Og det er derfor første skridt, du skal tage i rejsen mod dit nye website.

Hvordan køber du et domæne?

Men hvordan køber du så et domæne, så du kan komme i gang med processen? Det er heldigvis rigtig nemt og hurtigt at få et domæne i dag. Du kan for eksempel finde og købe et domæne her .

Men før du køber, skal du naturligvis have besluttet dig for, hvilket navn eller navne du godt kunne tænke dig, at domænet indeholdt. Du søger så efter disse navne og kan så se, hvilke adresser med disse navne der er ledige på nuværende tidspunkt. Der er mange om buddet, så det kan nogle gange være svært at finde et ledigt domæne, der indeholder dit virksomhedsnavn.

Tjek, om der er ledige domæner, før du beslutter dig for et virksomhedsnavn

Netop fordi der er rift om domænerne, kan det være en god idé – inden du beslutter dig for et virksomhedsnavn – at undersøge, om der er ledige domæner, som indeholder dit ønskede navn. Det er nemlig super ærgerligt at have etableret virksomheden og så bagefter finde ud af, at du ikke kan få et domæne med virksomhedens navn i.

Er der andre virksomheder med lignende domæner?

Husk også at tjekke, om der allerede er eksisterende virksomheder, som har domæner, der ligner dit ønskede domæne. Ønsker du eksempelvis at købe domænet danskvirksomhed.dk og kan se, at en anden ejer domænet dansk-virksomhed.dk, kan dette potentielt skabe problemer fremover.

Er der domænenavne, der ligger for tæt op ad dit, kan du nemlig risikere, at kunder – når de søger på din virksomhed – kommer til at klikke sig ind på en andens hjemmeside. Således kom et dansk mediehus, ifølge tv2.dk , i klemme, da nogle opkøbte det domæne, de havde tiltænkt til deres kommende store satsning.

Så undersøg fra start, hvilke domæner der allerede er taget, og find et navn til din virksomhed, hvor domænet er frit. Køb eventuelt selv de domæner, der ligner meget, så du slipper for, at andre på et senere tidspunkt laver websites her.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden