annonce

En pilleovn er det miljøvenlige valg

Der er ingen tvivl om, at brændeovnen er hyggelig og skaber god varme, men det er faktisk muligt at udskifte brændestakken med træpiller, som har en lang række fordele.

Efteråret har allerede meldt sin ankomst, og det varer ikke længe, før vinteren banker på døren. Det betyder også, at det kolde vejr, som vi allerede oplever nu, kun bliver koldere og koldere. Heldigvis findes der et væld af forskellige muligheder for at opvarme hjemmet, så du har mulighed for nyde varmen indenfor, når kulden knitrer udenfor.

Men hvordan skal du opvarme hjemmet på bedst mulig vis? Der findes som sagt flere muligheder, men hvis du ønsker en mulighed, som også indebærer et højt niveau af hygge, så kan du med fordel vende blikket mod brændeovnen. For hvad er mere hyggeligt end livlige flammer og varme, mens du finder dig godt tilrette på sofaen? Det er der vist ikke meget, der er.

Vælg den bedste løsning

Oftest forbinder man brændeovnen med en stor brændestak, som skal bruges til at fodre ovnen hele tiden, så den holder gang i flammerne. Dog kan man udskifte den mere klassiske brændeovn med eksempelvis en pilleovn fra Ecoteck, som blot skal fodres med træpiller. Det er en nemmere måde, som også sparer dig for en hel del plads.

En lavere regning

Det er vist ikke til at komme uden om, at de fleste af os ønsker at spare, hvor vi kan, og det gælder naturligvis også på varmeregningen. Med en træpilleovn formår man faktisk at spare på varmeregningen, og den kan i høj grad også kategoriseres som en af de billigste måder at skaffe varme på. Derudover er prisen på træpiller også billigere end andre brændselsformer, og på den måde sikrer man sig allerede, at der en lavere udgift.

Årsagen til, at en pilleovn er en mere miljøvenlig og billigere løsning end andre brændselsformer, skyldes den virkningsgrad, som pilleovne har. Virkningsgraden står for, hvor meget varme der genereres til huset ved forbrændingen, og jo højere virkningsgraden er, jo billigere bliver varmen altså også. Lad os sige, at virkningsgraden på en pilleovn er 90 %. Det betyder, at pilleovnen så skal bruge 90 kg træpiller til en effektiv opvarmning ud af 100 kg træpiller, hvilket tydeligt indikerer, hvor effektiv en pilleovn altså er.

Er man typen, der også har fokus på, hvordan man på bedst mulig vis er miljøvenlig på flere forskellige parametre, så er pilleovnen altså også et mere miljøvenligt valg, så det er bestemt værd at have in mente, når man skal vælge den bedste løsning til at varme hjemmet op.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.