annonce

Er din båd klar til sommer?

Sørg for at din båd er klar til sommer, så du kan komme ud at sejle.

Ejer du en båd? Hvis du kan svare ja til dette spørgsmål, så er der ingen tvivl om, at det helt sikkert er begyndt at krible lidt i hele kroppen ved tanken om, at du snart skal ud at sejle igen. Foråret har nemlig meldt sin ankomst, og det betyder flere forskellige ting.

Vigtigst af alt er nok, at det er begyndt at blive varmere, hvilken er de første tegn på, at sommeren også snart er på vej. Det er også nu, at naturen begynder at blomstre igen efter en kold og mørk vinter, som uden tvivl indbyder til, at man skal begive sig ud og nyde det gode vejr på bedst mulig vis.

Kom ud på vandet

Som bådejer er det højst sandsynligt, at der nok ikke findes noget, du elsker mere end at komme ud at sejle, hvor du kan mærke solen skinne, dufte vandet og måske ovenikøbet helt mærke, at man lever.

Det er på mange måder idyllisk at eje en båd, og den bringer med garanti stor glæde hos både dig og dine nærmeste, når sommeren har meldt sin ankomst.

Selvom det på mange måder er en stor fornøjelse at eje en båd, så er det også nødvendigt at bruge tid på at pleje og varetage båden, så den står knivskarpt, når den er klar til at komme ud på vand igen.

3 gode råd til din båd

For at gøre din båd klar til sommeren på bedst mulig vis, er der tre overordnede ting, som du bør have styr på, inden du melder båden klar til første sejltur.

- Først og fremmest er det vigtigt med en god omgang hovedrengøring. Båden kommer nemlig til at danne ramme om mange sejlture, og derfor vil det også være essentielt, at der bliver passet godt på den - nøjagtigt som du gør rent i eget hjem.

- Dernæst bør du sørge for, at motoren på din båd også er funktionsdygtig og i bedste stand, så du ikke står med uforudsete overraskelser, så snart den er sat i vand igen. Her kan du med fordel eksempelvis tjekke, om der kommer kølevand ud af udstødningen eller vand ud af antihævertventilen.

- Sidst, men ikke mindst, så må din båd gerne se pæn ud udadtil også. Saltvand er særdeles hårdt for båden og er skyld i meget slitage og ætsning af malingen samt emaljen på båden. Her er det vigtigt, at du sørger for at male båden med en god omgang bådmaling og pleje, så båden igen kan fremstå på bedst mulig vis. Det er også vigtigt at pleje båden med flere typer produkter såsom voks, når du også er i gang med at male, så båden får hele turen.

Hvilken slags maling skal du vælge?

Der findes efterhånden flere forskellige førende mærker på markedet nu til dage, og det betyder også, at du har rig mulighed for at finde netop den maling, som passer til lige præcis din båd. Et af de førende mærker, Jotun Bådmaling, sikrer, at alle dele på båden får den nødvendige pleje, der er behov for, for at kunne holde i mange år endnu. Hvis man fortsat er i tvivl, kan man altid kontakte professionelle forhandlere som Boligtex, så man kan finde det rigtige plejeprodukt.

Hvis de 3 gode råd følges, er der ingen tvivl om, at båden er klar til sommer og en masse sejlture - så det er bare med at komme i gang, nu hvor vejret alligevel byder på lunere temperaturer og længere dage.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst