annonce

Er du gravid? Sådan kan din krop reagere

Det er en fantastisk nyhed, når en lille ny skal melde sin ankomst i familien. En graviditet kan dog for den vordende mor betyde store ændringer for kroppen. Der bliver nemlig sat gang i en masse forskellige ting.

Kroppen kan reagere på mange forskellige måder. Her i artiklen kigger vi nærmere på nogle af de gængse reaktioner, som du kan opleve, når du er gravid.

Din krop vil ophobe ekstra væske

Når du er gravid, er det meget almindeligt, at din krop begynder at ophobe en del væske. Jo længere hen i graviditeten du kommer, jo mere væske vil din krop have ophobet. Det er forskelligt fra person til person, hvor stor en gene det bliver. Nogle oplever, at hænder og fødder hæver en smule op. Andre oplever, at væsken fordeler sig over hele kroppen i store mængder.

Der er flere grunde til, at du får vand i kroppen som gravid. Først og fremmest er det din livmoder, der trykker sig længere ned i bækkenet. Det gør, at væsken bliver presset mere ud i kroppen. Derudover er det hormonændringerne, der sætter gang i væskeproduktionen.

Hormonerne kan sætte gang i åreknuder

Hormonændringerne kan dog have andre virkninger på kroppen. Der kan ske en ubalance i hormonerne. Denne ubalance kan bevirke, at du får åreknuder.

Åreknuder vil fremstå på indersiden af dine underben. Her vil dine blodårer være mere tydelige. Derudover kan de være mere snoede og mere udvidet at se på.

Hvis du oplever ubehag på grund af åreknuderne, kan du blive behandlet for det. Det kan du blandt andet på venecenter.dk.

Ømheder i muskler, led og knogler

Når du er gravid, resulterer det ofte i en vægtstigning. Det er en helt normal reaktion, som kroppen kommer med. Denne vægtstigning kan dog påvirke din krop på andre måder.

Som gravid kan du opleve, at din krop føles mere øm. Det kan både være dine muskler, led og knogler, der føles ømme. Dette skyldes, at den øgede vægt går ind og belaster kroppen mere.

I den sidste fase af graviditeten kan det derfor være meget hårdt at skulle bevæge sig rundt. Det er nemlig her, hvor kroppen er allermest belastet rent vægtmæssigt. Det er derfor ikke unormalt, hvis du har besvær med at holde dig i gang i længere tid ad gangen. Det er den øgede vægt, der går ind og påvirker din krop.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.