annonce

Få det bedste ud af den første tid med barn

For mange personer er det en stor omvæltning at blive forældre. Livet ænder sig på godt og på ondt, og nye rutiner skal stables på benene.

Dette kan ofte allerede i høj grad mærkes under graviditeten, hvor ændringer sker med stor hast og planlægning synes ingen ende at ville tage. Imens omvæltningerne og den hurtige udvikling sker, kan det dog være særligt værdifuldt at huske at dokumentere og værdsætte de enkelte øjeblikke i nuet.

Fang alle de smukke øjebliksbilleder med en barnets bog

Tiden går stærkt, og før du ved af det ligger den bag dig. Ændringer og forandringer er spændende og noget af det mest givende ved at få børn. Det hele er nemlig en altid igangværende proces, hvor du nærmest fra dag til dag, uge til uge, måned til måned og år til år kan mærke store såvel som små fremskridt og finurligheder. Nogle af disse vil være tydelige, andre mere skjulte. Her handler det blot om at være opmærksom, eventuelt ved at notere ned, så I også på et senere tidspunkt kan anerkende og huske alle de unikke øjeblikke, I har haft sammen med jeres barn.

At notere ting ned i en barnets bog kan ikke blot være givende for familie og venner, men også i barnets fremtid kan det være sjove og spændende ting at se tilbage på. Her er der for eksempel ofte fine ting inkluderet såsom stamtræ, aftryk af hænder og fødder, samt noteringer omkring alt fra højtider til udvikling af tænder.

Der findes mange forskellige typer af en barnets bog, som enten kan købes eller selv sammensættes fra bunden. Disse kan gøres meget personlige og individuelle, og findes i et bredt spænd. For eksempel bruger mange en barnets bog lige fra graviditet til barnet når skolealderen. På den måde bliver det også gradvist noget, som barnet selv er engageret i og investeret i at være med til at udfylde.

Husk at finde balancen imellem dokumentation og dét at være i nuet

At dokumentere kan give meget til børnefamilier, og det kan for mange være en god adgangsgiver til at huske gamle minder på et senere tidspunkt. Ikke desto mindre er det dog vigtigt at huske, at en balance i dokumentation og dét at være i nuet i særlig grad er vigtigt.

Kigger du tilbage på billeder, du har taget af dit barn, vil du for eksempel ofte huske konteksten af at have taget billedet frem for situationen i sig selv. Det har naturligvis også værdi, men der er for mange personer også noget særligt i blot at have minderne i deres rene form inden i hovedet. Ofte er disse endnu mere livagtige og ægte, og kan være gode også at have en pæn mængde af.

Husk desuden, at intet er rigtigt for alle, og at alle familier er forskellige i den måde, de gør tingene på. Hvad du finder bedst for dig og dit barn er lige så validt som hvad andre måtte mene eller synes.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.