annonce

Få et ur, der kan klare havets dybder – tjek dykkerure i dag

Dykkerure er kendetegnet ved bl.a. deres udseende, funktionalitet og robusthed.

På kransen angives minutter, hvilket er en yndet egenskab blandt dykkere, der har brug for noget at pejle efter, når de holder styr på minutter siden dykket. Evnen til at modstå tryk på mindst 10 ATM, men gerne mere, fx 20 ATM til 200 m dybde, er et essentielt krav til dykkerures brug i praksis.

Remmen på et dykkerur vil ofte være af gummi, der har lavere vægt og ikke reagerer så dårligt med vand, som læder har tendens til. Oven i alt det kommer urenes robuste designs, hvilket gør dykkerure til et oplagt valg for alle folk, der ønsker et stabilt ur – om de nu dykker eller ej.

Moderne dykkerure fra Japan

Brands er der så mange af, når det kommer til dykkerure. Blandt de mere populære finder du Citizen dykkerure med japansk ophav. Producenten sidder inde med over 100 års erfaring inden for kunsten at lave flotte ure, der holder. Resultatet er deres enorme bagkatalog, hvis modeller kan fungere i utroligt lang tid, når bare at de ikke får en alt for lemfældig behandling.

Kronprinsen kender sine Citizen dykkerure

Når det gælder ure til brug i dykning, våde områder og i kaotiske situationer, er Citizen et godt valg. Kronprins Frederik brugte fx et Citizen dykkerur, da han var i frømandskorpset. Han fik siden sit eget Citizen dykkerur opkaldt efter sit kælenavn, Pingo. JP2000-08E Aqualand Pingo-uret er det mest solgte dykkerur i verden og har både dybde- og dykkeralarm samt dykkerlog.

Møder dykkeruret internationale standarder?

Når du leder efter et dykkerur, er det værd at skele til, om uret lever op til de industrielle standarder til dykkerure. ISO 6425-standarden vedtaget af eksperter fra den internationale standardiseringsorganisation stiller krav til vandtæthed, hvor ure skal underkastes længere tids påvirkning under vand, før en certificering for bestået test endelig kan gives til produktet.

Dykkerur med digitale features

Som nævnt ved Pingo-uret har dykkerure udover deres analoge funktion i forhold til at køre viserne rundt også digitale features. Ved for hurtig opstigning fra havets dyb kan en indbygget dekompressionsalarm advare dig om, at du måske udsætter dig selv for at få slem dykkersyge.

Urene kan også findes med den førnævnte dykkerlog, der holder styr på de seneste fx fire dyk med dato, starttidspunkt, dykkertid og maksimal dybde. Alt det nyttige for en dykker at vide.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.