annonce

Få flotte gulve påny med en professionel gulvafslibning

Når et trægulv ikke er blevet vedligeholdt og plejet efter forskrifterne igennem mange år vil det uvægerligt komme til at fremstå slidt og nusset i overfladen. Og denne slitage kan hurtigt komme til at skæmme gulvet i en grad så det ser både sygt og beskadiget ud.

Hvorfor bliver mit trægulv så slidt at se på?

Træværk er et levende og organisk materiale hvilket gør det aldeles uovertruffent som gulv belægning. Det betyder dog samtidig at overfladen er mere sart og udsat over for daglig slid end overfladen på et gulv som er belagt med eksempelvis beton, cement, epoxy eller syntetisk klik parket i laminat.

Dette gælder i særdeleshed for trægulve som er behandlet med olie eller sæbe. Disse materialer hører til de ikke forseglende typer, i modsætning til lak, fernis eller maling, som indkapsler træværket og dermed dyder maksimal beskyttelse.

Olierede og sæbe behandlede gulve kræver således mere intensiv pleje end lakerede eller malede trægulve. Hver eneste uge skal eksempelvis et hvidolieret fyrretræsgulv vaskes med en særlig fed sæbe som styrker den hinde af sæbe eller olie der blev etableret i forbindelse med den seneste behandling.

Når først denne hinde er forvsundet kan den ikke genopbygges ved almindelig vask. Du kan vaske gulvet nok så hyppigt og grundigt uden at det af en grund bliver smukt og skinnende.

Har gulvet først nået det stadie hvor det ikke længere bliver flot at se på ved almindelig gulv vask er det på tide med en gulvafslibning. En gulvafslibning fjerner det øverste lag af træværkets overflade ved hjælp af en særlig maskine som er forsynet med en i det vandrette plan roterende slibe rondel påmonteret sandpapir.

Du vil blive overrasket over hvor stor en forskel denne på én og samme tid skånsomme og effektive overflade behandling kan gøre. Dit trægulv kan blive flere toner lysere – og selvfølgelig ganske frit for overfladiske skønhedspletter så som skjolder fra spildte væsker og misfarvede plamager fra solfalming. Disse stikker nemlig sjældent meget dybere end det par millimeter der fjernes ved en gulvafslibning.

Samtidig fjernes også splinter, ridser og skrammer, som gør gulvet flosset i overfladen. Og med den rette efterbehandling kan dit gamle trægulv komme til at stå som var det ganske nylagt.

Hvem kan hjælpe med en gulvafslibning?

Hvis du vil være helt sikker på det perfekte resultat af din gulvafslibning bør du overlade arbejdet til et professionelt gulvfirma. Klik ind og læs mere på Gulvkanonen.dk.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden


;