annonce

Få mere bevægelighed og god varme med en jagtvest

En god jagtgarderobe er vigtig. En jagttur kræver ofte mange timers vandring, fuld koncentration og masser af tålmodighed.

Ofte er du afsted i hele dage eller flere dage, og når du er så meget udenfor, skal du have det rigtige tøj på – lige meget om du sidder stille og vente på byttet eller går rundt i timevis.

Noget lige så vigtigt er, at du – når du skal til at skyde – ikke bliver hæmmet af stramt tøj, frosne fingre eller andre gener. Og en vest er noget af det nemmeste overtøj at bevæge sig i, som du samtidig får masser af varme af. Længere nede kommer vi ind på, hvilke lag du bør have i din jagtgarderobe, og her sætter vi fokus på en jagtvest. Jagtvesten giver dig nemlig både fuld bevægelighed og masser af varme.

Når du skal udvide dit udvalg af jagttøj, kan du gå på friluft.dk og shoppe de mange modeller i ro og mag, så du er klar til næste jagttur. Her finder du nemlig et stort sortiment af jagtveste . Er du ikke sikker på, hvilken jagtvest du skal købe, kan du læse med nedenunder og få styr på de forskellige muligheder, hvordan en jagtvest passer ind i resten af din jagtgarderobe, og hvorfor du i det hele taget skal købe en.

Fordele ved at vælge en jagtvest

Først og fremmest giver en vest meget varme, fordi du beskytter din core. Når din core holdes varm, holdes din blodgennemstrømning konstant, hvilket sender varme ud i kroppen og helt ud til dine hænder og fødder. Det er derfor, en vest føles så varm, selvom den ikke har ærmer.

En anden fordel ved en jagtvest er, at du har meget mere bevægelighed, og som vi allerede har nævnt, er det en stor fordel, når du jager. En jagtvest giver mindre vægt på armene, hvilket hurtigt viser sig at være en god ting, når du er på jagt i mange timer med et tungt gevær. Mindre vægt på armene betyder også, at du kan reagere hurtigt, når det er nødvendigt.

Sådan vælger du den bedste vest til formålet

Men hvorfor så ikke bare købe en jagtjakke, hvis den også holder dig varm, som vesten gør? Det er nok det, mange naturligt vil gå efter, når de skal have det sidste lag på jagtoutfittet. På jagt og generelt i friluftslivet er det nemlig vigtigt, at du har nok tøj på, men at du samtidig nemt kan tage et lag eller to af, hvis det bliver for varmt.

Der er tre lag, du skal kende til, hvor jagtvesten som nævnt i nogle tilfælde er det sidste og yderste. Du starter med et baselayer af et tyndt, åndbart og svedtransporterende materiale og fortsætter med et varmt mellemlag – for eksempel en fleecetrøje. Det sidste lag skal være isolerende og gerne vind- og vandtæt. Det er her, jagtvesten kommer ind i billedet.

Mange modeller har en vandafvisende overflade, så de er perfekte som yderlag på køligere dage. Vælg for eksempel en vatteret vest eller en vest med indbygget varme, hvis der er ekstra koldt i vejret. Du kan også sagtens bruge en jagtvest som mellemlag, hvis det er meget koldt, så du holder din core varm og samtidig har et ekstra lag udenover i form af en jagtjakke.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.