annonce

Få smilet tilbage med tandproteser

Vi har en stort udvalg af muligheder for, at vi kan få et pænt smil igen. Valget af tandbehandling afhænger af hvor mange skader, dit tandsæt har.

Vores tandsæt har en stor betydning i vores hverdag. Vi bruger dem nemlig til flere ting. Først og fremmest har de en vigtig funktion, når vi spiser. Tænderne skal kunne tygge maden i stykker, så vores fordøjelse bliver lettere. Derudover bruger vi vores tandsæt til at vise glæde overfor andre, altså når vi smiler. Derfor kan problemer med tænder være en stor gene, fordi det kan bringe smerter med sig, men det kan også gøre os mindre udadvendte, fordi vi er flove over grimme eller manglende tænder.

Heldigvis er vi godt hjulpet på vej af landets tandlæger- og specialister.

Mange skader på tænderne

Tænder kan blive påvirket af flere forskellige ting for eksempel sygdom, medicin eller manglende tandlægebesøg. Det kan være så omfattende, at nogle skal have udskiftet alle tænderne i et område. Er det tilfældet, vil tandlægerne opfordre til en helprotese. Det er et større indgreb, men vil kun gøre smilet større i sidste ende.

Udover helprotese er der andre mindre omfattende muligheder, hvis der er tale om få tandskader. Her vil en delprotese være en oplagt mulighed. Der findes flere forskellige typer, men en unitor delprotese bringer flest fordele med sig.

Mindre skader på tænderne

En unitor delprotese bliver støbt efter de andre og raske tænder, derfor ser det ikke blot pænere ud, men det er også den mest holdbare og stabile løsning. Protesen bliver holdt på plads på de nuværende tænder ved hjælp af en bøjle i både overmund og undermund. For at du kan få et ensartet tandsæt, kan delprotesen blive lavet naturtro. Det betyder, at protesen bliver kræset ekstra om, så den får samme farve og form, som de andre og raske tænder.

Tænder har en enorm betydning for vores velvære, og derfor skal vi værne godt om dem i forbindelse med daglig pleje og regelmæssige tandlægebesøg. Tænderne kan dog blive påvirket af udefrakommende faktorer såsom medicin. Heldigvis findes der mange forskellige muligheder for, at vi mennesker kan få smilet tilbage og måske endda større end før protesen.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.