annonce

Fem fede tips til børnene i ferien

Det er en fordel at sørge for, at børnene er underholdt, når ferien kalder.

”Jeg keder mig” er en sætning, som flere forældre tit bliver mødt af, når børnene ikke ved, hvad de skal tage sig til i ferien. Her kan mange ty til at give dem en iPad i hånden, men i stedet for at gå direkte til teknologien kan du udnytte disse fem fede tips til, at børnene kan have det sjovt i ferien.

Spil sjove spil

En af de mest oplagte ideer er at spille sjove spil som brætspil eller kort. Hvis det regner, så kan I hygge med spil indendørs, mens godt vejr lægger op til, at I sætter jer ud i haven og tager et slag kort.

Prøv Danmarks nye skibakke

Kan man stå på ski i Danmark? Ja, det har været muligt siden februar, hvor Amager Skibakke, også kendt som Copenhill, åbnede op i den danske hovedstad. Der er tale om en kunstig skibane, der er 450 meter lang, som har forskellige sværhedsgrader. Fra toppen af bakken starter den sorte pist og herefter bliver sværhedsgraderne nemmere og nemmere.

Bakken er pudsigt nok grøn, da den er bedækket med grønt neveplast. Dette skulle skabe fornemmelsen af at stå på en pist i Italien eller Frankrig. Udover skibakken, så byder området også på en klatrevæg, café og restaurant, så der er masser af muligheder for at tilbringe en hyggelig dag med familien.

Lær at tegne på WeTeach.dk

De danske børn tegner mindre og mindre, og derfor kan I passende udnytte ferien til at lade kreativiteten løbe løbsk. Hvis du ikke ved hvor I skal starte, så kan I bruge nogle timer på at deltage i et tegnekursus for børn. Se eksempelvis dette tegnekursus for børn, hvor de mindste sjæle i hjemmet kan blive inspireret til at tegne slotte, dyr, prinsesser og meget mere. WeTeach.dk, som sitet der udbyder kurset hedder, er specialister i at lave onlinekurser, hvor du kan sidde hjemme i ro og mag og lære. De har netop tilføjet en børnekategori, og det er her, at du finder tegnekurset.

Lav hjemmelavede påskeæg

Vi bliver i det kreative hjørne, da en anden oplagt aktivitet i ferien er at male påskeæg. For at komme i gang anbefales det, at dine æg har stuetemperatur, da det gør det nemmere at puste æggeblommen og æggehviden ud. Sørg for at dine æggeskaller er helt tomme, inden du dekorerer dem, da det ellers kan blive til ildelugtende påskepynt. Hvis du foretrækker nye og mere moderne metoder, kan du købe æggepumper eller æggepustere i hobbyforretninger.

Når æggene er klar, kan du male dem ved for eksempel at give dem et farvebad med eddike, vand, konditorfarve og madolie. Når ægget er klart, kan du hænge det til tørre, og her er det en god ide at hænge det over en gryde for at undgå, at der kommer uønskede pletter på gulvet eller dine møbler.

Læs en bog

Der er ingen, der siger, at sjov underholdning skal handle om, at der skal være gang i den hele tiden. Ferien er en oplagt mulighed for, at barnet kan lære at skelne mellem skolelæsning og lystlæsning. Hvis I for eksempel tager i sommerhus, kan I udnytte de stille og rolige omgivelser til at sætte hyggelige rammer omkring læsning ved at forberede en lækker kop varm kakao, sidde med et tæppe, hapse til nogle småkager, dufte stearinlys og så videre.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst